dissabte, 12 de maig de 2012

Amanida freda de cuscús



Ingredients (per unes 4 persones):
-          300 grams de cuscús (ja ve precuit)
-          300 ml. d’aigua lleugerament salada o brou vegetal
-          les verdures: 8 tomàquets, 2 cogombres, 2 cebes (tendres queden més bones),2 pebrots
-          menta fresca, sal, pebre, oli d’oliva, el suc de 2 llimones
-          Pinyons i panses (opcionals) o bé  olives negres (opcionals) 

  1. Posem  l’aigua/brou a bullir. En un bol amb el cuscús el cobrim del líquid bullint i tapem. Deixem infusionar una estona de manera que el cuscús es beurà tot el líquid i s’inflarà (uns 5 minuts).  Remenar una mica amb una forquilla per separar els granets.  Deixem que refredi.
  2. Mentre bull el brou i després s'infusiona el cuscús, tallem ben petites totes les verdures. Piquem les fulles de menta fresca i les afegim a la barreja de verdures crues.
  3. Ara tenim en dos bols els ingredients, per una banda el cuscús i per l'altra les verdures tallades i condimentades amb la menta. Les deixem a la nevera o bé sobre el marbre de la cuina a temperatura ambient. i uns minuts abans de menjar....
  4. Afegim al bol de les verdures  el suc de les llimones, l’oli d’oliva, i salpebrem al gust. Remenem bé
  5. I hi afegim el cuscús i servim...
  6. amb olives negres o panses i pinyons en plats apart perquè cada persona es serveixi al gust.
Aquesta amanida es pot preparar en uns 10 minuts.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!