Galtes de porc guisades
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
3 h. I mitja |
Cost per ració |
3€ |
Unes galtes meloses, tendres i boníssimes. Un plat intens que pots acompanyar d’unes verdures a la planxa o brasa, o amanida o del que et vingui de gust. Agradaran tant, que, de ben segur, les tornaràs a fer.
Ingredients per unes 4 persones: 4 galtes de porc, 1 porro, 2 cebes tendres, 1 cabeça d’alls, oli d’oliva, sal, pebre, 5 tomàquets madurs (tomàquet triturat), mig litre de vi negre, una branca de farigola o de romaní.
Una picada a base de: 2 grans d’all, unes fulles de julivert fresc, unes
avellanes i unes ametlles (unes 6 peces en total), una presa de xocolata negra
i un xic de pa (si vols la recepta sense gluten, no en posis o posa pa sense gluten), i sal.
1.
Primer de tot, salpebro les galtes
2.
Poso oli d’oliva en una cassola i quan l’oli és ben
calent, marco les galtes per ambdues bandes.
3.
Aparto les galtes
4.
Aboco a la cassola la cabeça d’alls tallada per la
meitat i el porro i les cebes tallades ben petites. Deixo coure uns 6 o 7
minuts a foc mig. Vaig remenant.
5.
Aboco el tomàquet triturat i la branca de farigola o
de romaní i deixo coure uns 10 minuts a foc lent
6.
Mentrestant vaig fent la picada: pelo, tallo, i pico
en un morter tots els ingredients.
7.
Aboco un quart de litre de vi (la meitat ara, i
després la resta) i apujo el foc. Deixo que redueixi (uns 10 o 15 minuts més)
8.
Quan tinc una textura espessa i un xic gelatinosa és
el moment d’afegir les galtes a la paella
9.
Aboco el vi restant (un quart de litre), i aigua fins
cobrir les galtes. Afegeixo un parell de claus per aromatitzar i a foc lent i
tapat deixo coure un parell d’hores. Entremig vigilo la cocció i, si cal,
afegeixo aigua.
10.
Quan han passat les dues hores, trec amb molt de
compte les galtes i les aparto. Colo o passo pel xino la bresa de verdures.
11.
Torno el brou a la paella , amb un xic més d’aigua i
la picada.
12.
Afegeixo en aquesta última fase les galtes i les vaig
regant amb la salsa. Deixo que es facin uns 15 minuts i ja estaran llestes.
Surt una carn deliciosa,
melosa i molt tendra.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!