9 de febr. 2024

Arròs de muntanya (amb bolets i carns)

 


Arròs de muntanya (amb bolets i carns)

 

Dificultat

Mitjana

Temps

Cocció 

3 hores

15'

Cost per ració

3,10€

 

Un arròs contundent, com són les menges de muntanya, combinant carns i bolets i fent que sigui un àpat deliciós.

 

Ingredients per unes 10 persones: 1 kg, d’arròs rodó, 2 cebes, 2 pebrots verds de fregir, 3 tomàquets madurs (tipus pera van bé), 4 grans d’all, unes 5 o 6 nyores, 2 manyocs d’espàrrecs verds, uns 300 grams de mongeta verda, pebre vermell (fumat), 100 grams de bolets deshidratats, 2 litres de brou de pollastre o de carns (Més mig litre més per hidratar el sofregit), unes 10 salsitxes, uns 250 grams de cansalada, uns 400 grams de galta de porc, una cuixa de pollastre (de fet a casa posaven conill però també es pot posar pollastre), oli d’oliva, sal, pebre negre i unes branques de romaní i de farigola.


1.       Primer de tot, netejo bé tots els ingredients. Tallo les carns i les verdures. I faig el brou amb carns i verdures. (jo avui en tenia al congelador, pots fer-lo amb brou comprat o bé fer-lo mentre cuines el plat)

2. Poso els bolets a hidratar coberts d’aigua.

3.       En una cassola (si no també va bé una paella), amb oli d’oliva a foc molt fluixet, aboco els 4 grans d’all i faig que l’oli s’aromatitzi, i retiro els alls.

4.       Coc les carns tallades a trossets petits a la cassola fins que estiguin fetes i les reservo.

5.      Faig el sofregit com sempre, primer coc la ceba fins que estigui un xic feta, i afegeixo el pebrot, tot tallat petit. Queda molt més bo si ho deixo coure una bona estona (uns 25 minuts), i vaig hidratant amb aigua o brou el sofregit procurant que no es cremi.

6.       Afegeixo els tomàquets ratllats i deixo coure fins que s’evapori l’aigua.

7.  Afegeixo els bolets escorreguts (jo reservo l’aigua per més endavant) 

8.      Ara poso els espàrrecs verds tallats i la mongeta verda,  i deixo coure uns 10 minuts més. Si cal, hidrato el sofregit. Salpebro.

9.       Afegeixo les carns i remeno bé.

10.   Afegeixo la carn de les nyores (les he escaldat i he tret la carn que hi ha enganxada a la pell), unes branques de romaní, i de farigola, una mica de pebre negre, pebre vermell i

11.   Aboco un got o més de vi negre (el ranci va molt bé)

12.   Coc fins que s’evapori l’alcohol i...

13.   En aquests moments ja tenim el sofregit fet i preparat per l’arròs. Puc desar-lo o, si ja és l’hora de dinar, fer l’arròs. Va molt bé fer-lo unes hores abans i deixar-lo reposar perquè les aromes i sabors pugin.

14.   Escalfo el brou

15.   Afegeixo l’arròs al sofregit i remeno bé.

16.   Aboco el brou (on he afegit l’aigua d’hidratar els bolets). Pensa que cal el doble de brou que d’arròs. Avui necessito 2 litres per 1kg d’arròs.

17.   Remeno bé i deixo coure 15 minuts, els primers 7 o 8 amb foc fort i la resta afluixo el foc.

18.   Puc remenar, si cal.

 


Bon profit!






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!