Arròs de muntanya (amb bolets i carns)
Dificultat |
Mitjana |
Temps Cocció |
3 hores 15' |
Cost per ració |
3,10€ |
Un arròs contundent, com són les menges
de muntanya, combinant carns i bolets i fent que sigui un àpat deliciós.
Ingredients per unes 10 persones: 1 kg, d’arròs rodó, 2 cebes, 2 pebrots verds de fregir, 3 tomàquets madurs (tipus pera van bé), 4 grans d’all, unes 5 o 6 nyores, 2 manyocs d’espàrrecs verds, uns 300 grams de mongeta verda, pebre vermell (fumat), 100 grams de bolets deshidratats, 2 litres de brou de pollastre o de carns (Més mig litre més per hidratar el sofregit), unes 10 salsitxes, uns 250 grams de cansalada, uns 400 grams de galta de porc, una cuixa de pollastre (de fet a casa posaven conill però també es pot posar pollastre), oli d’oliva, sal, pebre negre i unes branques de romaní i de farigola.
1.
Primer de tot, netejo bé tots els ingredients. Tallo
les carns i les verdures. I faig el brou amb carns i verdures. (jo avui en
tenia al congelador, pots fer-lo amb brou comprat o bé fer-lo mentre cuines el
plat)
2. Poso els bolets a hidratar coberts d’aigua.
3.
En una cassola (si no també va bé una paella), amb oli
d’oliva a foc molt fluixet, aboco els 4 grans d’all i faig que l’oli s’aromatitzi,
i retiro els alls.
4.
Coc les carns tallades a trossets petits a la cassola fins
que estiguin fetes i les reservo.
5. Faig el sofregit com sempre, primer coc la ceba fins
que estigui un xic feta, i afegeixo el pebrot, tot tallat petit. Queda molt més
bo si ho deixo coure una bona estona (uns 25 minuts), i vaig hidratant amb
aigua o brou el sofregit procurant que no es cremi.
6.
Afegeixo els tomàquets ratllats i deixo coure fins que
s’evapori l’aigua.
7. Afegeixo els bolets escorreguts (jo reservo l’aigua
per més endavant)
8. Ara poso els espàrrecs verds tallats i la mongeta
verda, i deixo coure uns 10 minuts més.
Si cal, hidrato el sofregit. Salpebro.
9.
Afegeixo les carns i remeno bé.
10.
Afegeixo la carn de les nyores (les he escaldat i he
tret la carn que hi ha enganxada a la pell), unes branques de romaní, i de
farigola, una mica de pebre negre, pebre vermell i
11.
Aboco un got o més de vi negre (el ranci va molt bé)
12.
Coc fins que s’evapori l’alcohol i...
13.
En aquests moments ja tenim el sofregit fet i preparat
per l’arròs. Puc desar-lo o, si ja és l’hora de dinar, fer l’arròs. Va molt bé
fer-lo unes hores abans i deixar-lo reposar perquè les aromes i sabors pugin.
14.
Escalfo el brou
15.
Afegeixo l’arròs al sofregit i remeno bé.
16.
Aboco el brou (on he afegit l’aigua d’hidratar els
bolets). Pensa que cal el doble de brou que d’arròs. Avui necessito 2 litres
per 1kg d’arròs.
17.
Remeno bé i deixo coure 15 minuts, els primers 7 o 8
amb foc fort i la resta afluixo el foc.
18.
Puc remenar, si cal.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!