Patates al forn farcides de verduretes
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació |
1h30’ |
Cost per ració |
1,40€ |
Un plat apte per persones celíaques i
veganes. Es pot deixar fet el dia abans i enfornar just quan s’acosti l’hora de
menjar. Atipa força pel que les quantitats poden ser un xic exagerades segons
per qui. T’animo a que provis de fer-lo i t’agradarà molt.
Ingredients per unes 4 persones: 8 patates mitjanes, 3
dents d’all, un pebrot verd, un pebrot vermell, una ceba seca gran, 5 tomàquets
madurs per triturar, oli d’oliva, sal, pebre negre, pebrot vermell dolç, orenga
o herbes provençals.
1. Primer
de tot netejo les verdures.
2. Poso
el forn a escalfar a uns 180 graus de sobre i de sota.
3. Embolico
les patates una a una amb paper d’alumini. Les col·loco en una safata i les coc
al forn uns 40 minuts aproximadament, depèn del forn, quan punxo i noto que
estan cuites, les trec.
4. Faig
el sofregit, en una paella gran amb oli d’oliva aboco la ceba picada i quan es
daura aboco l’all trinxat. Ho coc tot fins que estigui daurat (res, en un parell
de minuts ja està)
5. Afegeixo
els pebrots. Coc uns deu minuts o fins que veig que els pebrots estan fets.
Salpebro i aromatitzo amb les espècies o herbes.
6. Afegeixo
els tomàquets triturats fets un puré i deixo coure a foc lent una bona estona.
I ja tinc el farcit mig fet
7. Trec les patates del
forn i quan estan més fredes, les obro, les tallo pel mig i vaig traient la
patata de dins deixant un bon gruix perquè aguanti bé, tot fent una espècie de
cassoleta.
8. Afegeixo els trossets de
patata al sofregit i barrejo bé.
9. Col·loco les mitges
patates buides en una safata per anar al forn i les vaig farcint.
10. I ja està, les poso a
gratinar uns 10/15 minuts. Puc posar-hi un xic més de sal i pebre per sobre i
unes ametlles granulades o uns pinyons. El que et vingui de gust.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!