Pastís enrotllat amb nata i melmelada roja
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació |
1h 30’ |
Cost per ració |
0,90€ |
Un pastís espectacular, és senzill de
fer i la decoració final és clau per una bona presentació. Aquest pastís el
vaig fer pel 23 aniversari de la meva filla gran i va agradar molt. Espero que
t’agradi i provis de fer-lo a casa, ja m’ho expliques.
Ingredients per unes x persones:
Per la massa: 4 ous, 100 grams de sucre, 75
grams de farina de brioxeria, una culleradeta de llevat, un polsim de sal i
ratlladura de mitja taronja
Pel farcit: 500 grams de nata per muntar,
unes cullerades de sucre glacé (o de l’altre si no en tens), un parell de
cullerades soperes de formatge d’untar i un pot de melmelada de maduixa. Per
decorar: uns gerds, nabius o maduixes
1. Primer de tot mesuro els
ingredients.
2. Vaig a fer una placa de
pa de pessic rectangular. Primer poso els ous en un bol amb el sucre i bato amb
unes varilles elèctriques fins que dobli el seu volum. Afegeixo un polsim de
sal i torno a batre fort.
3. Tamiso la farina amb el
llevat i l’aboco sobre la massa. Bato bé i ja tinc el preparat per anar al
forn.
4. Aboco en una safata
gran, rectangular amb una base de paper de forn (important perquè tendeix a
enganxar-se) i ho poso al forn a coure entre 12 i 15 minuts, Mira que estigui
bé quan punxis i surti el punxó net.
5. Mentre es fa el pa de
pessic, munto la nata, la poso ben freda en un pot, bato amb varilles
elèctriques i quan comenci a estar més espessa i amb forma afegeixo el sucre
glacé, bato i afegeixo el formatge d’untar. El formatge li donarà més cos.
6. Trec el pa de pessic del
forn i ara ve una cosa important: poso un paper de forn sobre el marbre i aboco
al revés la safata, de manera que pugui anar traient el paper de forn quan
estigui tebi (si es refreda massa després és més complicat treballar-lo). L’ideal
és que hagi refredat prou com perquè no notem massa escalfor.
7. Doncs bé, trec el paper
amb compte i ara tinc tot el pa de pessic damunt un paper de forn preparat per
farcir.
8. Unto amb melmelada, avui
és de maduixa però pot ser de gerds, fruites del bosc... a gust.
9. I després aboco la nata
deixant una petita part en una mànega pastissera per fer decoracions. Estenc bé
la nata
10. Tallo franges d’uns tres
dits. Ara he de tenir preparat un plat pla i gran on faré el pastís. Agafo la
primera tira i l’enrotllo i la col·loco al centre del plat. Agafo la segona
tira i l’enrotllo al voltant de la primera tira. I així vaig col·locant les
tires fent el pastís cada cop més ample.
11. Quan acabo, amb la nata
sobrera puc tapar una part de la paret, al gust de cadascú.
12. Faig unes floretes de
nata per sobre i poso les fruites de bosc.
A nevera a reposar i es treu una estoneta abans de menjar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!