Lassanya vegetariana amb soja
texturitzada i verdures
| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps de preparació temps de cocció  | 
  
   2h 20’  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   1,25€  | 
 
Un clàssic italià en versió que pots fer
totalment vegana o vegetariana. Pots fer la beixamel amb llet vegetal i oli d’oliva.
Queda molt bona i fa molt plat festiu. El pots deixar preparat el dia abans i
així ja no has de posar-te a cuinar, simplement al forn i a taula.
Ingredients per unes 10
persones: 32 plaques de pasta per lasanya (poso 3
unitats per ració), 400 grams de soja texturitzada, 1 albergínia, 2 cebes grans,
3 pastanagues, 1 pebrot vermell gran, 1 litre de brou de verdures, 300 grams de
tomàquet triturat, 4 dents d’all (per aromatitzar l’oli), salsa de soja o
tamari, un got de vi blanc, sal, oli d’oliva, pebrot vermell en pols,  
Per la beixamel: mantega, farina, nou
moscada, sal i llet . En versió vegana: oli d’oliva, farina, sal, llet vegetal
(de civada per exemple)
Per gratinar: formatge ratllat. Opció
vegana: pa ratllat.
 
1.     
Primer de tot, preparo
tots els ingredients. Miro també on posaré les racions de lasanya (safates que
puguin anar al forn). Netejo les verdures, les pelo, les tallo a daus ben
petits.
2.     Escalfo 800 ml d’aigua i poso la soja en un bol, aboco
l’aigua calenta i un raig de salsa de soja. Remeno i deixo que la soja s’hidrati
almenys 15 minuts. Remeno bé.
3.     En una paella gran i fonda aromatitzo els alls en oli
d’oliva. Abans que es cremin, els trec
4.     Afegeixo la ceba, la coc uns minuts, i afegeixo el
pebrot, l’albergínia i les pastanagues. Salpebro al gust. Aboco un bon polsim
de pebrot vermell en pols i coc uns 10 minuts a foc mig.
5.     Afegeixo la soja hidratada, remeno bé.
6.     Afegeixo el vi blanc i deixo evaporar una mica.
7.     Ara toca abocar el tomàquet natural triturat, remeno i
aboco el brou de verdures, una mica més de salsa de soja i deixo coure uns 25
minuts a foc mig. Vaig remenant.
8.     Mentrestant faig la beixamel. Com? En una olla poso
mantega a daus, encenc el foc i quan estiguin fosos, afegeixo la farina fins
que tingui una crema homogènia ben remenada i sense grumolls. Ratllo una mica
de nou moscada per sobre, pebre blanca i vaig afegint la llet calenta que em
demani, a foc lent, remenant amb unes varilles d’aquelles manuals, fins
aconseguir una salsa cremosa. Avui la faig espessa perquè no vull que caigui
pels costats, vull que es mantingui a la part superior.
9.     Quan ja tinc la beixamel vaig a hidratar i estovar les
plaques de lasanya. Avui he fet servir unes plaques de pasta pre-cuita, i la
veritat és que m’ha funcionat molt bé. Les he anat posant en aigua ben calenta
en remull durant uns deu minuts i remenant perquè no s’enganxin entre elles. 
10.   Ja ho tinc tot a punt per muntar el plat.
11.    Poso en una safata per anar al forn una base de salsa
de tomàquet, a sobre hi col·loco unes plaques de lasanya, deixant un espai
entre elles, per delimitar bé cada ració.
12.   A sobre de cada placa poso una bona capa del farcit de
verdures i soja 
13.   Torno a posar la segona placa de pasta i torno a
farcir
14.   Tercera placa i cobreixo amb beixamel.
15.   Aboco formatge ratllat i .. a gratinar al forn a uns
180 graus durant uns 20 minuts aproximadament o fins que vegis que la beixamel
està daurada.
Va molt bé deixar la safata preparada el
dia abans i gratinar just abans de servir a taula. Això sí, cal tenir prou
espai a la nevera. 
Bon profit!
























Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!