Caldereta de xai de l’Elena
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació Temps de cocció |
15’ 1h30’ |
Cost per ració |
2,20€ |
Aquesta recepta me la va ensenyar l’Elena un cap de setmana al seu poble de La Granadella. És un guisat molt senzill i que resulta molt saborós. Millora si es fa d’un dia per l’altre. Prova’l i ja veuràs.
Ingredients per unes 4 racions: 750 grams de corder de la part del coll (carn molt gustosa i melosa), farina, 2 cebes, 4 patates, 2 litres de cervesa (Xibeques), oli d’oliva, sal i pebre. S’hi pot afegir una branca d’herbes com timó (farigola), o una fulla de llorer....
1. Primer de tot, demano a la carnisseria que em tallin
el coll per fer caldereta. Salpebro la carn.
2. Enfarino el xai i el passo per la paella amb oli ben
calent. Just que quedi rosset. Aparto.
3. En una olla amb oli a escalfar hi afegeixo les cebes
tallades i les coc uns 15 minuts o fins que estiguin toves.
4. Afegeixo els talls de corder
5. Rego amb un litre de cervesa
6. Deixo coure una hora i quart aproximadament, a foc
lent, que es vagi fent. Si cal, afegeixo més cervesa (a vegades n’hi ha prou
amb un litre però avui n’hem afegit mig litre més i ens ha quedat amb molt
líquid, això va a gustos)
7. Afegeixo les patates tallades com si fes estofat
(escapçades) i coc uns 20 minuts més.
8. Aturo el foc, tapo i deixo reposar d’un dia per l’altre.
9. Abans de servir a taula, escalfar uns minuts i ...
està deliciós !
Bon
profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!