31 de març 2023

faves a la catalana




Dificultat

Mitjana

Temps

1h. 30’

Cost per ració

3,30€


Ingredients per unes  persones:  1 kg de faves pelades (o 4 kg sense pelar), un tall de cansalada a daus (uns 300 grams), una botifarra blanca i una de negra, un manat de cebes tendres i 2 manats d’alls tendres, unes fulles de menta, sucre, sal, oli, i un got de vi negre.


  1. Primer de tot pelo les faves i les poso en remull per netejar-les. També poso en remull les cebes tendres i els alls.

  2. Tallo les cebes i els alls a trossos ben petits i els aparto

  3. tallo la cansalada a daus petits i les botifarres a rodanxes.

  4. Poso en una cassola oli a escalfar i fregeixo la cansalada, la trec i aparto.

  5. Faig el mateix amb les botifarres

  6. Ara poso la ceba i els alls a l’oli aromatitzat amb les carns i els fregeixo uns cinc minuts.

  7. Aboco les fulles de menta i les faves i remeno. Afegeixo un pessic de sucre i un altre de sal (ajuda a treure tots els aromes de les faves) 

  8. apujo el foc i aboco el vi (pot ser una copeta de xerès,  un vi blanc o un vi negre, això va a gustos). Sacsejo un xic la cassola perquè tot s’integri bé i passats 4 o 5 minuts abaixo el foc, tapo la cassola i..

  9. deixo coure uns 45 minuts aproximadament.

  10. Durant la cocció vaig sacsejant la cassola .

Aquest plat resulta exquisit i guanya intensitat cuinat d’un dia per l’altre.


Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!