Ingredients per unes persones: 1 kg de faves pelades (o 4 kg sense pelar), un tall de cansalada a daus (uns 300 grams), una botifarra blanca i una de negra, un manat de cebes tendres i 2 manats d’alls tendres, unes fulles de menta, sucre, sal, oli, i un got de vi negre.
Primer de tot pelo les faves i les poso en remull per netejar-les. També poso en remull les cebes tendres i els alls.
Tallo les cebes i els alls a trossos ben petits i els aparto
tallo la cansalada a daus petits i les botifarres a rodanxes.
Poso en una cassola oli a escalfar i fregeixo la cansalada, la trec i aparto.
Faig el mateix amb les botifarres
Ara poso la ceba i els alls a l’oli aromatitzat amb les carns i els fregeixo uns cinc minuts.
Aboco les fulles de menta i les faves i remeno. Afegeixo un pessic de sucre i un altre de sal (ajuda a treure tots els aromes de les faves)
apujo el foc i aboco el vi (pot ser una copeta de xerès, un vi blanc o un vi negre, això va a gustos). Sacsejo un xic la cassola perquè tot s’integri bé i passats 4 o 5 minuts abaixo el foc, tapo la cassola i..
deixo coure uns 45 minuts aproximadament.
Durant la cocció vaig sacsejant la cassola .
Aquest plat resulta exquisit i guanya intensitat cuinat d’un dia per l’altre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!