6 d’ag. 2021

Saltejat de tofu, verdures i arròs amb salsa de soja

 



Dificultat

Mitjana

Temps:

2 hores

Cost per ració

1,20€


Ingredients per unes 4 persones:  400 grams d’arròs basmati, 300 grams de tofu, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 ceba,  2 carbassons, un grapat de blat de moro (una llauna mitjana), un bròcoli. Per la salsa: 4 cullerades d’oli d’oliva, 3 dents d’all, mitja culleradeta de caiena en pols, un raig de vinagre, mitja tassa de salsa de soja, mitja tassa d’aigua i 2 cullerades de maizena.

 

1)    Primer de tot, trec el líquid del tofu que ve, habitualment, en paquets embolicats amb líquid per conservar-lo. El que faig és obrir el paquet, treure el tofu i posar-lo embolicat amb un drap de cuina i amb un pes a sobre perquè tregui tot el líquid. El deixo així com a mínim uns vint minuts.

2)    En una olla amb molta aigua coc l’arròs basmati al dente. Com? Quan bull l’aigua, salo i aboco l’arròs i deixo coure 10 minuts. Escorro i refredo per aturar la cocció (un raig d’aigua freda és suficient)

3)    Un consell, també pots tenir l’arròs cuit el dia abans.

4)    Mentre el tofu s’asseca, i l’arròs es cou i refreda, netejo i tallo les verdures en juliana o en daus petits. La pastanaga, els pebrots i la ceba a tires, el carbassó a daus petits i el brócoli a ramallets molt petits.

5)    Poso en una cassola oli d’oliva i uns granets d’all i un bitxo i deixo escalfar a foc molt suau uns minuts perquè l’oli s’aromatitzi bé.

6)    Fregeixo el tofu amb el foc fort per les dues bandes. Afegeixo un raig de salsa de soja i quan te un color daurat i una textura forta el trec i reservo.

7)    Ara vaig a fer les verdures, com? Afegeixo oli i quan sigui calent hi aboco les verdures i les saltejo uns minuts. En acabat hi afegeixo aigua calenta (o brou d’herbes) i els coc durant uns 5 minuts (només al dente).

8)    Escorro les verdures i les reservo

9)    Ara a la mateixa cassola faré la salsa: poso 3 dents d’all a làmines, afegeixo una cullerada de caiena, un polsim de sucre, vinagre i salsa de soja i ho coc uns 5 minuts.

10)  Apart en mig got d’aigua calenta hi barrejo la maizena i ho afegeixo a la salsa fins que espessi.

11)   Aboco les verdures, l’arròs i barrejo i finalment les tires de tofu i deixo coure només un parell de minuts, just perquè s’escalfin i integrin tots els ingredients.

Bon profit!































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!