8 de nov. 2019

pastís de formatge amb panses (ràpid)







Dificultat
Mitjana
Temps
15’
Temps cocció
45’
Cost per ració
0,60€

Aquest pastís surt amb una textura molt suau, amb un lleuger toc de llimona que el fa més agradable i tot i que porta 2 tipus de formatges contundents no es fa pesat. Les panses li donen una mica d'alegria i combinen molt bé.

Ingredients per unes 4/5 persones:  4 ous, 70 grams de sucre, 250 grams de formatge mascarpone, 250 grams de formatge d’untar (tipus Philadelphia), 1 iogurt (si és grec, millor), 25 grams de maizena, 1 ratlladura de llimona i el suc de mitja llimona, 1 culleradeta de postres de canyella (opcional), un grapat de panses (i líquid per hidratar-les: aigua o rom per ex.)

1)     Primer de tot poso les panses en remull en rom (si no en tinc també va bé en aigua)
2)    I ara per ordre bato els ingredients, tots seguits i miro que es vagin incorporant a la massa. Treballo dins d’un bol fondo per no esquitxar i treballar amb més tranquil·litat i uso un aparell d’aquells amb 2 varilles.
3)    Els 4 ous, el sucre, els formatges prèviament atemperats (o bé fora de la nevera o posant-los en el microones uns segons), el iogurt, la maizena, la ratlladura de llimona i el suc de llimona, i per últim les panses sense el líquid de macerar.
4)    Em queda una massa suau, un pèl líquida però que després ja s’espessirà en coure’s.
5)    Preparo un motlle amb un paper de forn i a dins hi poso la massa i a coure durant uns 45’ a una temperatura d’uns 170 graus.
6)    Punxo i si surt net ja està cuit. Aturo forn i deixo refredar.

Bon profit!



els ingredients




bato els ingredients un a un tot incorporant-los al bol




i les panses escorregudes i ben hidratades


així queda després d'enfornar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!