Dificultat 
 | 
  
Mitjana 
 | 
 
Temps 
 | 
  
1h  
 | 
 
Cost per ració 
 | 
  
1,6€ 
 | 
 
Una paella amb gust a
mar i a bosc, original, no massa complicada i saborosa.
Una paella amb gust a
mar i a bosc, original, no massa complicada i saborosa.
Ingredients per unes 6 persones:
600 grams d’arròs rodó  (o una tassa per
persona, més una extra de regal), per coure l’arròs el doble de líquid (fumet o
brou ),
Per sabor de mar: unes
peces de llagostins (avui 9 unitats), de verdures:  1 ceba, 3 tomàquets madurs ratllats, 1 pebrot
verd, i avui he posat mig pebrot vermell que tenia per la nevera.  D’ espècies: oli d’oliva, 2 dents d’all,
pebrot vermell en pols. Per al fumet: el faig amb els caps i closques dels
llagostins.
1)    
Primer de tot preparo els ingredients, pelo
els llagostins i col·loco les restes dins una olla amb aigua que serà pel
fumet. Ho poso al foc a coure durant una bona estona i puc afegir-hi alguna
verdura més, avui tenia una pastanaga i l’he posat.
2)   
Netejo les verdures (pebrots, ceba) i les
tallo a trossos.. Ratllo el tomàquet.
3)   
I un cop ja tinc tots els ingredients nets,
tallats i organitzats començo a fer la paella. En una paella d’aquelles de gran
base i baixes i aboco oli d’oliva amb uns allets perquè s’aromatitzi. Hi
fregeixo els llagostins pelats,. Els faig poquet, uns 3 minuts volta i 3 minuts
i fora, i els aparto junt amb els alls fregits.
4)   
Afegeixo la ceba trinxada i els pebrots.
Deixo coure uns 5 minuts.
5)   
Afegeixo el tomàquet natural ratllat.
Salpebro al gust. En aquest punt deixo coure la paella tapada i a foc lent fins
que es faci una salsa més fosca. Al final d’aquesta cocció i afegeixo les
espècies que m’agraden: el pebrot vermell (una cullerada, pimentón), si en tinc
també hi afegeixo safrà (1 cullerada de postres) i una fulla de llorer. Remeno
bé perquè s’escampi per tota la paella. En total deixo coure aquesta fase uns
10/12 minuts.
6)   
Afegeixo els bolets nets i tallats i deixo
coure 6/8 minuts més.
7)   
En aquest punt és quan deixo reposar el
sofregit. Fins i tot l’he fet el dia abans i l’he desat en un taper a la
nevera. L’endemà els sabors són més intensos.
8)   
En aquest moment poso el sofregit (o
continuo fent-lo) i quan estigui calent hi aboco l’arròs i remeno bé. Rectifico
de sal si cal.  Quan l’arròs es comenci a
veure transparent hi aboco el fumet ben calent  (bullint) ajudant-nos d’un cullerot i fent
servir un colador d’aquests petits perquè no ens caigui trossets de restes del
peix. Si no he fet fumet hi aboco aigua i distribueixo bé el líquid i ja no remeno
més. Important ! Ja no remeno més. Només vigilo per si faltés aigua i sacsejo
de tant en tant perquè l’arròs no quedi enganxat. Ho coc a foc mig entre 12-13 minuts
amb la paella tapada. Durant els últims 5’ hi afegeixo els llagostins.
9)   
Paro el foc i deixo reposar 5/7 minuts.
Molt bon profit!
![]()  | 
| tots els ingredients | 
![]()  | 
| netejo els bolets | 
![]()  | 
| avui aquestes espècies | 
![]()  | 
| pelo els llagostins | 
![]()  | 
| tallo les verdures | 
![]()  | 
| faig el fumet | 
![]()  | 
| volta i volta els llagostins | 
![]()  | 
| fregeixo els pebrots i la ceba | 
![]()  | 
| en aquest punt afegeixo el tomàquet | 
![]()  | 
| i ara toca als bolets | 




























Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!