Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparar
Temps de coure
Temps d’envàs al
buit
|
40’
45’
30’ + 1 nit
|
Cost per potet
|
0,70€
|
Ingredients per uns 14 pots petits (de 200ml aprox.):
4 kg (sense pelar) de préssecs de vinya en bon punt de
maduresa, 1700 grams de sucre, el suc de 2 llimones i aigua. I mig got de brandi (opcional)
1) Primer
de tot pelar i tallar els préssecs. És molt important escollir uns préssecs bons, si pot ser collits en el moment de maduresa. Han de ser préssecs de vinya. En una olla cobrir-los amb aigua i
posar-los a coure a foc fort uns 15 minuts
2) Escórrer
tota l’aigua
3) Passar
el turmix fins que quedi una crema ben fina
4) Afegir-hi
el sucre i el suc de les llimones i remenar bé
5) Coure
a foc mig durant uns 45 minuts aproximadament (vigilant que no sobreïxi, treient l’escuma de tant en tant i remenant i vigilant la textura). Els últims 10
minuts podem afluixar el foc.
6) A
mitja cocció podem afegir-hi mig got de brandi (opcional).
7) És
molt important decidir en quin punt volem aturar el foc, cal veure la textura.
I cal tenir en compte que un cop refredada la melmelada s’espesseix. Podem
provar de posar-ne una mica en una tassa a la nevera per accelerar el procés i
veure en quin punt ha quedat. Si està en un punt crema suau anem bé. Igualment
això amb l’experiència ho anirem millorant. Tampoc és exactament igual sempre,
tot depèn de la quantitat d’aigua de la fruita que fem servir i això és variable.
8) Omplir
els pots de vidre (que han de ser ben nets i tancar molt bé), posar la tapa bé i en una cassola coberts d’aigua fins
que arrenqui el bull i deixar bullir 30 minuts comptats a partir que arrenqui el bull (bombolletes a la superficie). Aturar el foc i deixar reposar
tota la nit
Bon profit!
 |
els ingredients |
 |
pelem i tallem els préssecs |
 |
els cobrim amb aigua |
 |
i fem coure fins que sigui un puré |
 |
mentre preparem el suc de les 2 llimones |
 |
escorrem |
 |
triturem bé i ... |
 |
afegim el sucre i el suc de llimones. Coem a foc mitjà |
 |
i un bon got de brandi a mitja cocció (opcional) |
 |
i ara envasarem al buit mètode bany Maria |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!