dijous, 4 de febrer de 2016

pa de pessic de carbassa i xocolata




Dificultat
Mitjana
Temps preparació
1h'
Temps de cocció
50'
Cost per ració
0,60€

Ingredients per unes 6/8 persones:   4 ous, mig quilo de carbassa bullida (la pesem bullida i escorreguda) , mig quilo de sucre blanc, mig quilo de farina de brioxeria, 1 got d'oli,  mig sobre de llevat, mig got de llet.  Apart,  200 grams de xocolata de postres i un dau de mantega (uns 20 grams) .

  1. Primer pelem la carbassa i la tallem a daus. La posem en una cassola coberta d'aigua a bullir durant uns 30 minuts aproximadament (fins que estigui tova). La posem a escórrer perquè tregui tota l'aigua.
  2. Mentre es cou podem començar a fer la massa, pesem els ingredients. Posem els ous en un bol fondo i...
  3. Posem el forn a escalfar (a uns 180 graus)
  4. Batre els ous amb el sucre fins que tinguin un color claret. Hi afegim l'oli i remenem. Afegim el mig got de llet i remenem. Després tamisem la farina i l'anem abocant a poc a poc. Fem el mateix amb el llevat. I finalment la carbassa bullida i aixafada (a la qual prèviament haurem tret l'aigua)
5.    Fonem la xocolata al bany Maria junt amb la mantega. 
6.    Posem la massa en un motlle folrat amb paper de forn. A sobre hi aboquem la xocolata desfeta i la barregem una mica amb una pala petita aconseguint que la xocolata es vagi introduint dins la massa. Ho he aconseguit fent moviments en ziga-zaga. Així quedarà en dos colors.
7.    I al forn (el de sota) durant uns 55 minuts a uns 190 graus. Deixem reposar una mica i desemmotllem.

Bon profit!


els ingredients



coem la carbassa amb poqueta aigua

ous amb sucre


anem batent incorporant els ingredients... oli

llet

farina amb llevat tamisats


i finalment el puré de carbassa


fonem la xocolata al bany maria



i l'aboquem per sobre



la barregem remenant una mica la massa

enfornem, deixem refredar i traiem del motlle


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!