Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
2 hores
|
Cost per ració
|
1 €
|
Ingredients per al pastís:
3 ous, 10 cullerades de sucre, 3 iogurts
(grecs, millor), 1 tarrina de formatge d’untar (d’uns 250 o 300 grams), 3
cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
I per a l’acabat de figues: 4 cullerades
de melmelada de figues, 100 ml d’aigua i 2 fulles de gelatina neutra.
Per decorar podem posar un grapadet de figues
fresques tallades a quarts al voltant del pastís
Fem el pastís de formatge base:
- Primer de
tot posem a escalfar el forn a uns 200 graus
- En un pot
per triturar (que sigui alt per no esquitxar) barregem tots els
ingredients del pastís. Els podem posar tots alhota i triturar però jo no els poso tots de cop sinó que segueixo
un ordre. Primer: els ous amb el sucre i vaig afegint els iogurts, el
formatge (que l’escalfo una mica per treballar-lo millor) i acabant amb la
maizena. Tot ha de quedar ben triturat i formant una massa molt fina i
sense grumolls. Ho treballo amb unes barilles manuals, d'aquelles de muntar clares .
- Preparem un
motlle amb paper de forn o bé pintant-lo amb mantega fosa i espolsant-hi
pa ratllat.
- Aboquem la
barreja al motlle i enfornem a uns 170 graus durant una horeta només amb
el forn de sota (a vegades ja n’hi ha prou amb una mica menys). Hem de vigilar
el color, si veiem que s’està tornant de color torrat doncs o bé abaixem
el forn o bé l’aturem. Estarà llest quan punxem i l’agulla surt neta. Si cal afegir temps de cocció millor
abaixar el forn a 140 graus per exemple per evitar que se’ns cremi per
fora però que se’ns faci per dins. Obrim la porta del forn i no el traiem
de seguida, esperem una mica.
- Més tard el
traiem del forn i deixem refredar sobre el marbre de la cuina. Després
posem a la nevera un parell d’horetes o d’un dia per l’altre.
I
ara treballem la melmelada i muntem el plat:
- Posem les 2 fulles de gelatina en
remull amb aigua ben freda.
- En un pot escalfem la melmelada (4
cullerades soperes) amb l’aigua (uns 100 ml.)
- Afegim la gelatina hidratada i
escorreguda (ho faig amb les mans) i remenem ja fora del foc.
- Abans que es refredi massa ...
desemmotllem el pastís de formatge i posem una capa de la melmelada per
sobre. Podem tornar a desar a la
nevera i treure una estona abans de servir a taula.
Bon profit!
Quina bona pinta que té aquest pastís, no sembla difícil!!
ResponEliminano és gens difícil i és realment molt suau. Anima't i explica-ho! un petó!
ResponElimina