diumenge, 17 de febrer de 2013

Pastís d'ametlles i taronja


Ingredients (per unes 6/8 persones):

-          125 grams. de mantega o margarina (o mantega de soja per ex.)
-          la ratlladura d’una taronja
-          100 grams de sucre integral (o blanc en el seu defecte)
-          2 ous (per separat gemmes i clares muntades a punt de neu)
-          150 grams de farina d’ametlles (ametlles ben triturades fines)
-          100 grams de sèmola de blat
-          3 cullerades de suc de taronja
-          1 cullerada de postres (petita) de llevat
-          1 cullerada de cacau amarg en pols o xocolata de cobertura... (opcional, per decorar)
-          un motlle, paper de forn

  1. Posem el forn a escalfar (a uns 170/180 graus)
  2. Separar els rovells de les clares dels ous.
  3. En un bol fer desfer la mantega amb calor, batre-ho amb el sucre i les ratlladures de taronja fins aconseguir una massa ben fina. Afegir-hi les 2 gemmes d’ou.
  4. Barrejar apart la sèmola, el llevat i la farina d'ametlles.
  5. Afegir aquesta mescla a la massa d’abans junt amb les cullerades de suc de taronja i treballar-ho tot fins que quedi ben fi.
  6. Afegir-hi per finalitzar les clares d’ou a punt de neu.
  7. Aboquem la massa al motlle  (millor si és rodó i no gaire alt i si podem amb paper de forn perquè la massa tendeix a enganxar-se al fons i costa de desemmotllar  i el posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant  uns 30 minuts
  8. Deixar refredar i . Espolsar amb cacau amarg i si volem fer figures ajudar-nos de motlles damunt el pastís

Bon profit !

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!