- 125 grams de nous pelades
- 174 grams de pastanaga ratllada
- 250 grams de farina
- 175 grams de sucre
- 150 ml. D’oli de girasol (o d'oliva )
- 1 sobre de llevat
- 150 ml. De crema de llet
- 3 ous
- 1 rovell d’ou
- vainilla, canyella i sal
- Posem el forn a escalfar (a uns 160 graus)
- Separem clares i rovells i montem les clares amb un polsim de sal.
- Ratllem la pastanaga. Piquem les nous.
- Barregem en un bol gros, els rovells, el sucre, a crema de llet, l’oli, una mica de vainilla, una mica de canyella, la pastanaga ratllada i les nous ben trinxades.
- A sobre hi tamisem la farina i el llevat sense parar de remenar amb la mà o amb una cullera. Afegim les clares remenant amb compte. Untem un motlle alt amb oli o paper de forn i l’omplim amb la pasta (fins a menys de la meitat).
- El posem al forn preescalfat a 160 graus i el deixem un 45/50 minuts aproximadament. Comprovem si està cuit punxant amb una agulla o punxó al centre (si surt net, ja està). Mirar de no obrir el forn mentre dura la cocció .
- Deixar-lo refredar i desenmotllar.
| ingredients ja mesurats |
| ratllar la pastanaga |
| picar les nous |
| sucre amb rovells |
| remenar |
| afegir la crema de llet |
| treballar amb la canyella |
| afegir la nou picada |
| treballar la massa |
| textura ben fina |
| amb la pastanaga |
| afegir l'oli |
| tamisar la farina i el llevat |
| una pasta ben treballada i fina |
| muntar les clares a punt de neu |
| i afegir amb molt de compte a la massa |
| omplir el motlle |
| i al forn uns 45/60 minuts |
| deixar refredar i desenmotllar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!