17 de jul. 2015

pollastre farcit i embolicat amb bacon



Un pollastre presentat de forma diferent, resulta molt saborós i nutritiu pels seus ingredients de farciment. 

Ingredients per 4 persones : 4 pits de pollastre sencers, grans, 16 talls de bacon (uns 4 talls o més per cada pit de pollastre), 1 pot de pebrots escalivats (o 2 pebrots escalivats a casa), uns 200 grams de formatge d’untar, orenga,  sal, oli d’oliva, pebre negre,  2 dents d'all i un raig de brandi. També necessitarem corda de lligar carn, o una malla, alguns escuradents...


1er)  Primer obrim els pits per la meitat sense acabar de tallar, deixant-los com si fossin un llibre. Els aplanem posant film transparent per sobre (o paper de forn) i amb un rodet de fusta d’aquells d’estirar pizzes. Salpebrem. 
2on) Farcim amb el formatge d’untar i que abans hem estat treballant una mica dins un bol i barrejat amb una mica d’orenga picada ben fina.
3er) tallem els pebrots tallats a tires primes i afegim damunt el formatge. 
4rt) Enrotllem el pit de pollastre  a lo llarg i tanquem tot posant-hi escuradents per allà on calgui perquè aguanti.
 5è) Ara posem 3 talls de bacon,  el pit a sobre,  un tall de bacon damunt del pit i anem tancant amb la resta de talls.  En aquest moment podem cosir amb escuradents  tallats x la meitat.  Hi ha diverses maneres x tal que ens aguanti ben embolicat.  Una manera és embolicar amb fil transparent i posar una estona al congelador sense que arribi a congelar-se, només perquè tingui una bona consistència i forma.  Una altra lligant tot amb cordill de cuinar.  I una altra (si som hàbils)  posant una malla i lligant els extrems. L'objectiu és que puguem coure-ho sense que es desmunti.  Jo avui ho he fet de les diferents formes i m'han funcionat totes. 
5è)  Quan falti una estona per començar a coure els pits posem el forn a escalfar a uns 180 graus.
6è) Ara ho courem. Primer ho fregirem en una paella amb oli d’oliva ben calent,  amb les dents d'all  i fregit a foc lent fins que es dauri (durant uns 10 minuts aproximadament), donem la volta i aboquem un raig de brandi  i després ho posem al forn durant uns 20 minuts a 180 graus.
Avui ho he presentat amb unes patates al forn per aprofitar l'energia del forn. 
Bon profit!
els ingredients

aromatitzem amb orenga el formatge d'untar

aplanem el pit de pollastre


l'untem amb el formatge i

els pebrot

un llit de bacon, a sobre el pit farcit

així

i emboliquem bé amb el bacon


ara ho lliguem tot bé


o emboliquem amb film transparent

així (i ara al congelador

a aquest hi posem una malla per carns

i lliguem els extrems

podem cosir amb escuradents i tallar el que sobresurt


coem a la paella 


a mitja cocció un raig de brandi per sobre

i passat pel forn





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!