Croquetes de soja i ceps
| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps de repòs  | 
  
   2 hores  | 
 
| 
   Cost per croqueta Cost per ració (5/6 unitats)  | 
  
   0,30€ 1,50€  | 
 
Unes croquetes totalment veganes, molt saboroses i que queden molt cremoses per dins i cruixents per fora.
Ingredients per unes 30/35 croquetes: 1 ceba, 5 grans d’alls, 80 grams de soja texturitzada, brou de verdures, uns 70 grams de ceps deshidratats, 1 culleradeta de nou moscada, 4 cullerades de maizena o farina de blat de moro, 500 ml de llet vegetal, oli d’oliva, sal i pebre negre. Per arrebossar: 3 cullerades de farina de cigró, aigua i pa ratllat (sense gluten). Pots fer servir pa amb gluten així com llet de vaca però avui les faig totalment veganes.
 
1.      
Primer de tot, poso a hidratar els ceps amb aigua
durant, almenys uns vint minuts. En aquest cas he usat aigua calenta.
2.      
Escalfo el brou i l’aboco damunt la soja perquè s’hidrati
durant una estona, aproximadament un quart d’hora. Remeno bé. Puc regar amb un
xic de salsa de soja per aportar-li més sabor.
3.      
Pico la ceba
4.      
En una paella amb oli sofregeixo la ceba durant uns 15
minuts fins que estigui feta.  Hi
afegeixo 5 grans d’all picats i coc 2 minuts més.
5.      
Afegeixo els bolets escorreguts i coc uns 3 minuts a
foc mig.
6.      
Afegeixo la soja hidratada. Salpebro al gust i coc uns
deu minuts a foc mig
7.      
Afegeixo la farina i remeno bé i coc 2 o 3 minuts i
afegeixo a poc a poc la llet vegetal i la nou moscada. Remeno bé i quan tinc
una textura espessa aturo el foc.
8.      
Deixo reposar en un bol de vidre i quan està fred,
tapo i a la nevera durant unes hores o una nit perquè agafi consistència.
9.      
Agafo la massa i faig la forma de les croquetes, les
passo per farina de cigró+aigua i per pa ratllat.
10.  
Les fregeixo amb força oli ben calent fins que siguin
rosses i ... a taula!
Bon profit!

































Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!