20 de des. 2013

Seitan amb salsa d’ametlles


Ingredients (per unes 4/5 persones): 2 peces de seitan, 2 cebes, 3 dents d’all, 1 got de vi o cava i un més d’aigua, uns 150 grams d’ametlles crues (pelades), oli d’oliva, sal pebre i 3 claus d’espècie. I, opcional, una mica de crema de llet o iogurt grec.

1)     Tallem a filets el seitan i el salpebrem. El fregim en una paella gran amb oli d’oliva i ho reservem en un plat apart.
2)    Fregim la ceba en la mateixa paella i oli ben trossejada, quan s’hagi fet una mica hi afegim l’all picadet, les ametlles i els claus.
3)    Hi afegim el seitan, el cava i l’aigua i salem una mica més. Deixem coure amb la paella tancada uns 25 minuts a foc mig.
4)    Apartem el seitan i passem pel turmix la resta d’ingredients. Hi afegim una mica de crema de llet (o iogurt) perquè no sigui tan espès.
5)    Ho passem un minut més per la paella tot junt.
6)    Podem servir amb arròs blanc basmati.

Com pelar unes ametlles crues.
Un cop hem tret la closca les posem en un cassó amb aigua bullint i les deixem escaldar un parell de minuts. Les traiem i simplement fent un tallet a la punta i empenyent sortirà l’ametlla de la pell amb molta facilitat. Si les volem conservar les assecarem posant-les uns minuts al forn. (fotos al final )





















Com pelar ametlles crues:

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!