24 de set. 2015

pastís de crema i raïm amb gelatina de mosto


Dificultat
Mitjana
Temps aproximat
2h
Cost per ració
0,50€

Ingredients (per unes 10  persones):
per la base: 1 làmina de pasta de full (rodona), uns 300 grams de raïm
per la crema pastissera: 3 rovells d'ou, mig litre de llet, 100 grams de sucre, 25 grams de farina i 25 grams de farina de blat de moro (Maizena), 1 tronquet de canyella i una beina de vainilla.
per la gelatina: 4 fulles de gelatina i uns 150 ml. de mosto

1)    Primer posem el forn a escalfar a uns 180 graus. Preparem la pasta de full ja que la volem coure sense cap farcit.  estirem la pasta de full i la posem dins un motlle d'aquells que es desmunten. Punxem la base amb una forquilla i cobrim amb cigrons o alguna cosa que pesi per tal que no pugi. Pintem les parets i la part exterior amb ou batut perquè quedi brillant i cruixent. Ho coem durant uns 15 minuts al forn. Ho traiem, traiem els cigrons (o el que faci de pes) i tornem a enfornar 5' més perquè s'acabi de fer. Traiem la pasta de full i la deixem refredar.
2)   Ara farem la crema. Com? Primer de tot aromatitzarem la llet. Posem tota la llet en un cassó amb la canyella, la beina de vainilla i la pell de la llimona i quan arrenqui el bull, aturem el foc i deixem reposar una estona.  Barregem les farines tamisades en un bol, hi afegim el sucre i els rovells i una mica de la llet aromatitzada. Colem la llet i la tornem a posar en un cassó al foc afegint-hi la barreja del bol. Ho coem a foc lent remenant amb unes varilles fins que quedi espès. En aquest punt aturem la cocció.
3)   I ara preparem la gelatina. Posem la gelatina amb aigua freda a hidratar. Posem el mosto a escalfar en un cassó al foc i afegim la gelatina ben escorreguda. Remenem bé i deixem refredar una mica.
4)   Ara farcim la pasta de full amb la crema. Hi posem el raïm ben net, tallat per la meitat i sense llavors. I a la nevera una estona
5)   Traiem de la nevera i reguem amb la gelatina (vigilem perquè és força líquida quan és tèbia). Ho posem a la nevera un parell d'hores.

Bon profit!
els ingredients (menys el raïm)


cobrim bé la pasta de full i punxem

no cal cobrir amb paper d'alumini

jo vaig posar llenties perquè era el que tenia aquell dia

i ara fem la crema

aromatitzem la llet


les farines tamisades

amb el sucre i 

els rovells d'ou



escalfem el mosto i 

afegim la gelatina 

netegem, tallem i traiem pinyol als grans de raïm


cobrim amb la crema

i posem els mitjos grans de raïm i a la nevera

aboquem una mica de gelatina de mosto

i a la nevera a refredar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!