7 d’oct. 2014

polenta fregida amb camagrocs



Aquests dies pinto de groc la nostra cuina. 
Groc de VOLEM VOTAR 





Un plat diferent que es menja força a Itàlia i que es pot acompanyar de bolets, verdures....







Ingredients (per unes 5 persones): 250 grams de farina de blat de moro ( o de sèmola de blat de moro), 750 ml. d’aigua o brou, 1 ou, 500 grams de bolets (els que vulguem), 5 dents d’all, 30 grams de mantega, farina, pebre. Per cada persona cal: 50 grams de polenta, 150ml. d’aigua, 100 grams de bolets, 1 dent d’all i 6 grams de mantega, i farina, sal, pebre, ....
La polenta es fa d’una forma molt senzilla, és apta per celíacs i sempre la barregem amb algun líquid (aigua, brou, llet..), sal i algun condiment (nou moscada, orenga, romaní, ...). Es digereix molt fàcilment per això també és molt apta per qualsevol tipus de persones, la podem menjar per la nit, no conté colesterol (si no usem llet) i és d’origen vegetal. Aporta carbohidrats, proteïnes, fibres i antioxidants.
Dit això passo a explicar com es fa:  
Cal respectar les proporcions de polenta i líquid. Usarem una mida de polenta per 3 mides de líquid. Cal que incorporem el líquid molt calent, bullint, i ho hem de fer en forma de pluja i removent constantment, així evitarem que se’ns faci grumolls.  
1.    El dia abans jo faig la polenta. Posem en una cassola aigua amb sal i la mantega i quan comenci a bullir hi afegim a poc a poc la polenta, abocant-la amb les mans en forma de pluja. Anem removent amb unes varilles manuals al principi i després amb una cullera de fusta fins que quedi una massa ben espessa ( fins que l’aigua s’hagi absorbit del tot) Tot això ens portarà uns 5 minuts aproximadament.
2.  Aboquem la polenta en un bol gran. Hi afegim l’ou batut i remenem bé. Ara hem de tenir una massa espessa, sense grumolls i que ens recorda un puré de patates ben espès.
3.  En aquest punt salpebrem al gust. Estenem la massa damunt una safata. Jo hi poso un llit de film transparent però també es pot pintar amb oli d’oliva la base. Estenc la massa fins formar una placa quadrada ben plana, l’aplano bé amb les manes o amb una llengua pastissera i la cobreixo bé amb film transparent i col·loco a la nevera durant una estona per refredar i solidificar (amb mitja horeta en tindríem prou si la fem el mateix dia que la mengem).
4.  L’endemà, quan ja ha reposat una nit. Netegem els bolets, els camagrocs i rovellons. Tallem en mitja part les dents d’all. En una paella fregim amb oli els bolets i els alls durant uns 5/10 minuts, fins que agafin una mica de color i salpebrem al gust. Saltegem uns segons més fins que no quedi líquid. Reservem el saltejat de bolets.
5.  Ara traiem la polenta, la tallem a quadrats, hi espolsem farina per sobre, escalfem bé una planxa i fregim la polenta uns minuts per cada banda (uns 3 minuts aproximadament)
6.  En un plat servim un parell de talls de polenta junt amb el saltejat de bolets. 


tots els ingredients

mesurats

aigua amb mantega a bullir

a punt d'ebullició

anem abocant la sèmola de blat de moro


remenem bé, es forma una massa espessa



hi aboquem ou batut i barregem bé


salpebrem


omplim motlles baixets

cobrim amb film transparent 

i deixem refredar

fregim ceba

untem una planxa amb oli o mantega


saltegem els bolets

tallem la polenta



passem per la planxa





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!