24 d’abr. 2012

merengues cremoses

Ingredients (per uns 12 merengues mitjanets)

-          6 clares d’ou
-          50 grams de sucre  per clara (en aquest cas 300 grams)

  1. Primer de tot cal tenir una batedora amb barilles elèctriques.
  2. Es posen les clares d’ou en un pot profund i es baten primer a velocitat més lenta i després més ràpida (intensa). 
  3. Posem el sucre en un cassó i amb una mica d'aigua i a coure fins que faci un almívar.
  4. Quan les clares estiguin blanques i amb aspecte espumós  es va afegint l'almívar a poc a poc i anar muntant-les fins que les clares presentin un aspecte brillant, amb un color intens blanc i cremós. Es va batent sense aturar-se fins que tota la massa tingui una consistència ben forta (si el girem al revés no cau)
  5. A partir d’aquí amb una mànega pastissera o amb una cullera fer munts de merengue damunt una safata de forn .
  6. Posar en el forn (preescalfat a uns 180 graus) i coure  fins que es vegin daurats (anar vigilant).
Trucs perquè surtin millor: les clares han de ser ben netes, va millor que siguin del dia abans (es conserven a la nevera ben tapades) (jo les faig a l’endemà de fer el tiramisú amb les clares que m’han sobrat). Durant la cocció va bé anar obrint la porta del forn uns segons perquè surti el vapor d’aigua . Si volem merengues més seques caldrà posar la temperatura més baixa (a 120 graus) i durant més temps (3 hores).
Podem aromatitzar-les amb canyella, o cacau en pols, o essència de vainilla...

Bon profit!



les clares d'ou i el sucre: els ingredients

el sucre al foc

el sucre cobert d'aigua



sucre mólt

muntem les clares












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!