Albergínies veganes al forn amb salsa de tomàquet i soja
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
1,40€ |
Un plat laboriós però el resultat és tan espectacular que val la pena fer-lo. Un plat que, finalment, al forn te el toc que necessita.
Ingredients per unes 4 persones:
3 albergínies mitjanes, 2 cebes morades, 4 dents
d’all, 8 o 9 tomàquets madurs, un pebrot verd, uns 250 grams de xampinyons, 150
grams de soja texturitzada, oli d’oliva, un xic de sucre moreno, alfàbrega,
orenga, sal, pebre negre i pa ratllat.
1.
Primer de tot netejo les albergínies i les tallo o a
rodanxes o a talls mitjanets Les salo i les col·loco en una escorredora perquè suïn.
2.
Mentrestant, poso la soja amb la mateixa quantitat d’aigua
calenta a infusionar perquè s’hidrati.
3.
Vaig a fer la salsa de tomàquet. Poso els tomàquets
submergits amb aigua bullint perquè s’estovi la pell i sigui més fàcil
treure-la.
4.
Tallo les cebes a trossos ben petits, faig el mateix
amb els alls i el pebrot. Separo una tercera part de la ceba per després
preparar la soja.
5.
Tallo i pico ben petits els xampinyons i aparto.
6.
En una cassola mitjana amb oi d’oliva calent
sofregeixo la ceba i quan està mig feta afegeixo el pebrot i els alls. Ho coc
uns minuts
7.
Poso els tomàquets en un bol fondo pelats i els passo
pel turmix.
8.
Afegeixo el puré de tomàquet a la paella, i afegeixo
una cullerada de sucre, un polsim de sal, les fulles d’alfàbrega tallades,
pebre negre i ho cuino una bona estona a foc lent.
9.
Preparo la soja així: Poso en una olleta la ceba amb
oli d’oliva i quan està feta hi afegeixo els xampinyons, ho deixo coure una
estoneta i afegeixo la soja, salpebro i coc una estona (un quart d’hora). Vaig
remenant bé.
10.
Ara passaré per la paella o la planxa les albergínies.
Les pinto amb oli d’oliva i en una paella ben calenta les poso a coure fins que
estiguin daurades.
11.
I ara ja puc muntar el plat. En una safata per anar al
forn poso una base de salsa de tomàquet, una capa de rodanxes d’albergínies, i
per sobre soja i faig una altra capa (si en tinc prou faig tres capes).
12.
Al final, un petit raig d’oli d’oliva i espolso amb pa
ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!