Menú

4 de nov. 2023

xili vegà de moniatos

 



Xili vegà de moniato

 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

3,40€

 

 Un plat molt complet, o una tapa molt saborosa. Especial per persones veganes i una fabulosa proposta per portar en carmanyola.  Queda molt bo.

 

Ingredients per unes x persones: 1 moniato gran, una ampolla de cervesa (200ml), una llauna de mongetes negres cuites i una altra de mongetes roges (frijoles), 2 tasses de brou de verdures, 4 tomàquets escalivats, 1 pebrot vermell, 2 tallets d’api, 1 ceba gran, i d’espècies: 1 culleradeta mida cafè de bitxo o caiena, 1 cullerada de postres d’orenga, una altra de pimentó vermell i una altra de comí. 4 dents d’all, oli d’oliva, sal i pebre negra. Per cobrir: un alvocat, una llimona i cibulet fresc picat.

  

1.       Primer de tot, mesuro els ingredients, netejo les verdures i les tallo ben petites.

2.       En una cassola o olla gran aboco un raig d’oli d’oliva, a escalfar i afegeixo per aquest ordre: els pebrots, la ceba, l’api tot ben petit. Ho coc uns 3 minuts.

3.       Afegeixo l’all trinxat, i les espècies (comí, orenga, caiena). Salpebro al gust. Deixo coure només un parell de minuts

4.       Afegeixo la cervesa i deixo coure fins que s’hagi reduït a la meitat aproximadament. Això seran uns 7 o 8 minuts.

5.       Afegeixo el moniato tallat a daus petits, les mongetes, els tomàquets escalivats tallats a daus petitons i el brou de verdures.

6.       Remeno bé i deixo coure a foc lent uns 15 o 20 minuts.

7.       Mentrestant tallo l’alvocat a daus, la llimona a mitges llunes i el cibulet picadet.

8.       Serveixo a taula amb la cobertura o que cadascú se la posi al seu plat.

 

Bon profit!


 























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!