Aquest pastís està fet per la Jana, la meva filla gran, a qui li encanta entrar a la cuina de tant en tant a fer pastissos, li surten molt bons, i hi dedica tot l'amor i l'energia i sobre tot el temps que cal.
Ingredients : 4 ous, 200 grams de sucre, 150 grams de iogurt , 100 grams d’oli de girasol, 200 grams de farina, 1 sobre de llevat, 1 beina de vainilla (o 1 una culleradeta de sucre avainillat), melmelada de préssec, 4 pomes golden, i mantega per untar el motlle)
1) Posem
el forn a escalfar a uns 210 graus (a dalt i a sota)
2) En
un bol batem els ous una estona, hi afegim l’oli (millor que sigui suau) i el
iogurt. Finalment hi afegim el sucre i la polpa de la beina de vainilla (la
part interior que la traurem obrint la beina i anar rascant amb un ganivet).
3) Tamisem
la farina i el llevat i ho aboquem a la barreja. Treballem la massa fins que
quedi ben homogènia i sense grumolls. Hem de mirar la textura, si quedés molt espès
podem alleugerir-ho amb un rajolí de llet.
4) En
aquests moments pelem les pomes i les tallem a làmines fines.
5) Preparem
un motlle per anar al forn on pintem la base amb mantega desfeta.
6) Aboquem
una part de la passa (la meitat aproximadament).
7) Hi
col·loquem una capa de làmines de poma per tota la superfície.
8) Aboquem
la resta de massa per sobre i cobrim amb les làmines de pomes restant mirant
que quedin amb forma bonica.
9) Ho
posem al forn durant uns 30 minuts a 210 graus. En aquest punt ja ha d’estar cuit
però ho podem comprovar punxant amb una agulla de fer mitja o un pal de
broqueta o un escuradents.
10) Deixem
el forn amb la porta oberta i el pastís durant una estoneta i després el
traiem. Quan es refredi traiem del motlle. Passem la melmelada pel túrmix i
pintem amb la melmelada per tot el pastís. Això li donarà dolçor i un color
daurat molt bonic i brillant.
Es pot fer acompanyar
per una melmelada de peres.
els ingredients |
batem els ous |
afegim l'oli suau |
i el iogurt |
aromatitzem amb sucre avainillat |
i la farina i llevat tamisats |
treballem la massa |
tallem les pomes |
el resultat espectacular |
i el sabor immillorable |
Quina pinta Jana. Ja em convidaras!
ResponEliminaI tant Elena, quan vulguis!
ResponEliminaI tant Elena, quan vulguis!
ResponEliminaOoohhh que booo!
ResponEliminaQuina bona pinta! Mmmm...Felicitats cuineres!
ResponEliminaQuina bona pinta! Mmmm...Felicitats cuineres!
ResponElimina