Ingredients (per unes 4 persones):
- 1 iogurt (millor tipus cremós, grec)
- 3 ous
- 2 mides del iogurt de sucre moreno o sucre blanc
- 3 mides del iogurt de farina (blanca o integral o barrejades)
- mitja mida del iogurt d’oli d’oliva
- 1 sobre de llevat químic (tipus Royal o similar)
- 2 pomes mitjanes (1 a trocets petit per dins i l’altre a làmines pel sostre)
- oli i farina extra o paper de forn, algun licor.
- 1 motlle de 20cmx20cmx7cm
Per comptar les quantitats en aquesta coca farem servir els pots del iogurt com a mida. Per això, primer de tot treurem el iogurt de dins i els netejarem.
- Posem el forn a escalfar (a uns 170 graus)
- Untem un motlle mitjanet amb oli o mantega fosa escampant-la amb un pinzell i després espolsant-hi farina o bé o substituïm per un paper de forn.
- Separem les clares i els rovells. Les clares en un pot per muntar les clares i els rovells en un bol gran on farem tota la massa. Deixem les clares a la nevera (sobre tot si és estiu). Treballem els rovells amb les 2 mides de sucre moreno o sucre blanc (hi afegim gotes d’algun licor si volem, per ex. anís o brandy). Hi afegim els iogurts i ho treballem. Hi afegim l’oli d’oliva i ho afegim treballant-ho molt bé perquè no quedin grumolls.
- Aboquem a la massa el llevat passat pel tamís i la barregem bé.
- Aboquem la farina (les 3 mides) tot tamisant-la i a poc a poc i l’anem treballant perquè es vagi barrejant bé amb la massa.
- Pelem i tallem a daus molt petits una de les pomes i les afegim a la massa. Reservem l'altra poma.
- Muntem les clares a punt de neu.
- Aboquem les clares muntades i barregem amb molt de compte amb la massa. Ho treballem amb una pala o llengua de pastisseria que va millor. Si es treballa de sota a sobre va molt millor. Es tracta d’aprofitar l’aire que li hem donat a les clares i no fer-ho malbé.
- Aboquem la massa al motlle. Pelem i tallem l’altra poma en forma de mitges llunes i les anem posant al sostre de la massa. Aboquem sucre moreno per sobre.
- El posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, sols el de sota) durant aproximadament uns 40 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net). No obrir el forn fins passada una estona i deixar la coca reposar una mica abans de treure-la del forn.
- Deixar refredar i desenmotllar.
Bon profit !
|
ingredients |
|
Afegeix la llegenda |
|
els rovells amb el sucre |
|
afegir el iogurt |
|
i l'oli d'oliva |
|
el llevat |
|
tamisar la farina |
|
i anar treballant la massa afegint-hi la farina tamisada |
|
muntar les clares |
|
a punt de neu
|
|
tallar les pomes a daus i a làmines |
|
afegir els daus de poma |
|
afegir la clara d'ou |
|
treballar amb cura respectant l'aire de la massa |
|
abocar la massa al motlle |
|
decorar amb les làmines de poma |
|
abocar sucre per sobre i al forn fins que sigui cuita |
Vaja,no he pugut evitar en veure que no tenies comentaris i per aixo fare un comentari:
ResponEliminaSegur que esta molt bo,i quan el vas fer jo estava alla,i algun tros el vaig fer jo!!!!
I els altres que no sou la meva mare,quan en fem altre cop,aquest pastis,us convidarem a algun tros si veniu.Espero que hi estiguis d'acord,mare
Gemma Mulet(filla)