| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps  | 
  
   2 hores  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   2€  | 
 
Ingredients (per unes 8 persones) : 800
grams d’arròs, (i per coure, el doble de líquid),; les carns: 500 grams de
costelles tallades a trossos petits, 1 kg de pollastre a daus; les verdures: 1
pebrot verd, mig pebrot vermell, mongeta tendra prima (uns 200 grams), 2
pastanagues, oli d’oliva, 2 dents d’all, pebre vermell, pebre negre, sal. I
1600 grams de brou (de verdures o de pollastre o de carns).
1)    Primer
aromatitzo l’oli amb unes dents d’all pelades i tallades per la meitat i un bitxo.
Ho poso a escalfar a foc molt baix com si ho volgués confitar, durant una
estona
2)    Retiro
l’all i el bitxo i fregeixo a foc fort les carns fins que estiguin daurades. 
3)    Mentre,
tallo les verdures a daus petits 
4)    Incorporem
les carns salpebrades i coem durant uns 10 minuts. Salpebro al gust. I
aromatitzo amb herbes o les espècies que m’agradin (jo hi poso pebre vermell
dolç, pebre vermell picant, pebre negre)
5)    Afegeixo
les verdures i deixo coure a foc mig uns 10/15 minuts
6)    Un
raig de vi negre amb el foc ben fort 5 minuts.
7)    En
aquest punt aturo el foc, tapo i deixo reposar el sofregit una estona. Es pot
fer d’un dia per l’altre. Aleshores ho deso en un taper.
8)    Continuo.
Escalfo el sofregit, afegeixo l’arròs i remeno bé.
9)    Mentre
escalfo el brou que sigui ben ben calent
10)  Aboco
el brou damunt l’arròs i tapo. Coc durant 15 minuts, els primers 5 minuts a foc
fort, després abaixo, i els últims 5 minuts a foc fort. Deixo reposar tapat uns
minuts i a taula.
Bon
profit! 















Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!