Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
2€ |
Ingredients (per unes 8 persones) : 800
grams d’arròs, (i per coure, el doble de líquid),; les carns: 500 grams de
costelles tallades a trossos petits, 1 kg de pollastre a daus; les verdures: 1
pebrot verd, mig pebrot vermell, mongeta tendra prima (uns 200 grams), 2
pastanagues, oli d’oliva, 2 dents d’all, pebre vermell, pebre negre, sal. I
1600 grams de brou (de verdures o de pollastre o de carns).
1) Primer
aromatitzo l’oli amb unes dents d’all pelades i tallades per la meitat i un bitxo.
Ho poso a escalfar a foc molt baix com si ho volgués confitar, durant una
estona
2) Retiro
l’all i el bitxo i fregeixo a foc fort les carns fins que estiguin daurades.
3) Mentre,
tallo les verdures a daus petits
4) Incorporem
les carns salpebrades i coem durant uns 10 minuts. Salpebro al gust. I
aromatitzo amb herbes o les espècies que m’agradin (jo hi poso pebre vermell
dolç, pebre vermell picant, pebre negre)
5) Afegeixo
les verdures i deixo coure a foc mig uns 10/15 minuts
6) Un
raig de vi negre amb el foc ben fort 5 minuts.
7) En
aquest punt aturo el foc, tapo i deixo reposar el sofregit una estona. Es pot
fer d’un dia per l’altre. Aleshores ho deso en un taper.
8) Continuo.
Escalfo el sofregit, afegeixo l’arròs i remeno bé.
9) Mentre
escalfo el brou que sigui ben ben calent
10) Aboco
el brou damunt l’arròs i tapo. Coc durant 15 minuts, els primers 5 minuts a foc
fort, després abaixo, i els últims 5 minuts a foc fort. Deixo reposar tapat uns
minuts i a taula.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!