Menú

12 de març 2021

Paella de carns

 


Aquesta és la típica paella feta amb carns que resulta especialment gustosa, hi he posat costelles i pollastre però també s'hi pot posar conill. De fet, a casa, ma mare i també la padrina, hi posaven conill gairebé sempre. Un plat que em transporta a la infància.

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

2€

  

Ingredients (per unes 8 persones) : 800 grams d’arròs, (i per coure, el doble de líquid),; les carns: 500 grams de costelles tallades a trossos petits, 1 kg de pollastre a daus; les verdures: 1 pebrot verd, mig pebrot vermell, mongeta tendra prima (uns 200 grams), 2 pastanagues, oli d’oliva, 2 dents d’all, pebre vermell, pebre negre, sal. I 1600 grams de brou (de verdures o de pollastre o de carns).

 

1)    Primer aromatitzo l’oli amb unes dents d’all pelades i tallades per la meitat i un bitxo. Ho poso a escalfar a foc molt baix com si ho volgués confitar, durant una estona

2)    Retiro l’all i el bitxo i fregeixo a foc fort les carns fins que estiguin daurades.

3)    Mentre, tallo les verdures a daus petits

4)    Incorporem les carns salpebrades i coem durant uns 10 minuts. Salpebro al gust. I aromatitzo amb herbes o les espècies que m’agradin (jo hi poso pebre vermell dolç, pebre vermell picant, pebre negre)

5)    Afegeixo les verdures i deixo coure a foc mig uns 10/15 minuts

6)    Un raig de vi negre amb el foc ben fort 5 minuts.

7)    En aquest punt aturo el foc, tapo i deixo reposar el sofregit una estona. Es pot fer d’un dia per l’altre. Aleshores ho deso en un taper.

8)    Continuo. Escalfo el sofregit, afegeixo l’arròs i remeno bé.

9)    Mentre escalfo el brou que sigui ben ben calent

10)  Aboco el brou damunt l’arròs i tapo. Coc durant 15 minuts, els primers 5 minuts a foc fort, després abaixo, i els últims 5 minuts a foc fort. Deixo reposar tapat uns minuts i a taula.

 

Bon profit! 























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!