Menú

28 de gen. 2021

Brownie vegà

 


Dificultat

Fàcil

Temps de preparació

Temps de cocció

15’

40’

Cost per ració

0,40€

 

Ingredients per unes 4/5 persones:  jo faig servir com a mesura un got d’aigua (d’aquells que són per uns 200ml de líquid ) però pots usar una tassa o similar. 2 gots de farina, 1 tasses de sucre moreno, ¾ de tassa de xocolata negra en pols, 1 tassa de llet vegetal (de soja, o civada...), 1 tassa de nous a trossos (també serveixen panses o algun altre fruit sec que t’agradi). Ara mesuro amb cullerades de postres, 2 culleradetes de llevat en pols, mitja culleradeta de sal, 1 culleradeta d’oli (oliva, girasol), 2 culleradetes d’essència de vainilla (opcional).

 

1)     Primer de tot mesuro tots els ingredients i poso el forn a escalfar a uns 150 graus.

2)    En un bol poso tots els ingredients secs i els barrejo bé (farina, sucre, llevat, cacau). Millor si es tamisen, evito els grumolls i va més bé. Ara treballo la massa amb una llengua pastissera.

3)    Afegeixo a poc a poc la llet i barrejo. Després, per aquest ordre, i vaig barrejant els ingredients un a un: l’oli, l’essència de vainilla,

4)    Finalment afegeixo les nous o fruits secs i barrejo bé.

5)    Omplo la barreja en un motlle rectangular (va millor després per tallar els trossos a quadrats petits) amb paper de forn. Decoro amb algunes nous per sobre.

6)    Poso al forn a coure uns 40 minuts a uns 150 graus (però el temps dependrà de com funcioni el forn). Quan està fet (punxo amb una agulla i surt neta) el trec del forn i trec del motlle.

Un consell: aquest pastis va millor tallar-lo a porcions mentre està calent ja que després tendeix a endurir-se i és molt consistent. I deixo refredar.

Es pot servir acompanyat d’una nata muntada, o unes fruites roges, o una bola de gelat de vainilla....

 

Bon profit!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!