Dificultat |
Fàcil |
Temps de preparació Temps de cocció |
15’ 40’ |
Cost per ració |
0,40€ |
Ingredients
per unes 4/5 persones: jo faig servir
com a mesura un got d’aigua (d’aquells que són per uns 200ml de líquid ) però
pots usar una tassa o similar. 2 gots de farina, 1 tasses de sucre moreno, ¾ de
tassa de xocolata negra en pols, 1 tassa de llet vegetal (de soja, o
civada...), 1 tassa de nous a trossos (també serveixen panses o algun altre fruit
sec que t’agradi). Ara mesuro amb cullerades de postres, 2 culleradetes de
llevat en pols, mitja culleradeta de sal, 1 culleradeta d’oli (oliva, girasol),
2 culleradetes d’essència de vainilla (opcional).
1)
Primer de tot mesuro
tots els ingredients i poso el forn a escalfar a uns 150 graus.
2)
En un bol poso tots els
ingredients secs i els barrejo bé (farina, sucre, llevat, cacau). Millor si es
tamisen, evito els grumolls i va més bé. Ara treballo la massa amb una llengua
pastissera.
3)
Afegeixo a poc a poc la
llet i barrejo. Després, per aquest ordre, i vaig barrejant els ingredients un
a un: l’oli, l’essència de vainilla,
4)
Finalment afegeixo les
nous o fruits secs i barrejo bé.
5)
Omplo la barreja en un
motlle rectangular (va millor després per tallar els trossos a quadrats petits)
amb paper de forn. Decoro amb algunes nous per sobre.
6)
Poso al forn a coure uns
40 minuts a uns 150 graus (però el temps dependrà de com funcioni el forn). Quan
està fet (punxo amb una agulla i surt neta) el trec del forn i trec del motlle.
Un
consell: aquest pastis va millor tallar-lo a porcions mentre està calent ja que
després tendeix a endurir-se i és molt consistent. I deixo refredar.
Es
pot servir acompanyat d’una nata muntada, o unes fruites roges, o una bola de
gelat de vainilla....
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!