Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1h |
Cost
per ració |
0,35€ |
El pastís de carbassa és molt popular als Estats Units. Les
espècies són la clau d’aquest pastís ja que li donen un toc diferent a d’altres
pastissos. Cal anar amb compte però es poden usar sense passar-se. Combinen bé
la canyella, la nou moscada, anís ...
Aquest cop però he fet la versió VEGANA, substituint la mantega
per oli, i els ous per crema de poma.
La recepta és la mateixa que vaig publicar just abans d’aquesta,
aquí la tens per si les vols comparar. La textura d’aquest pastís és diferent
de l’altre, una mica més cremós i menys “enfarinat”.
Ingredients
per un pastís en motlle d’uns 20cm. (5/6 persones):
400 grams de puré de carbassa (bullida o
al forn), 2 pomes mitjanes bullides, 75 grams d’oli d’oliva, 300 grams de
farina, 275 grams de sucre, 1 polsim de sal, 2 culleradetes de postres de
bicarbonat, mig sobre de llevat sec, 1 cullerada de postres d’espècies en pols
(canyella molta, nou moscada)
1)
Primer de tot faré el
puré de carbassa. Avui he tallat la carbassa a daus i l’he bullit, he tret la
pell i la deixo escórrer una bona estona. Després la passo pel turmix. Altres
cops la faig d’una altra manera, sobre tot alguns cops aprofito que faig crema
de carbassa que la coc al forn i aleshores trec la quantitat que vull pel pastís. La qüestió és obtenir un bon puré de carbassa.
2)
També faig el puré de
poma. Pelo i tallo les pomes a daus petits, els cobreixo d’aigua i els bullo
una estona (uns 20’) fins que estiguin prou tous per fer-ne puré. Escorro bé i aixafo amb una forquilla o el turmix.
3)
En un bol poso l’oli
junt amb el sucre i bato.
4)
Afegeixo el puré de
carbassa i el puré de poma
5)
En un plat apart barrejo
la farina amb les espècies, el bicarbonat i el llevat
6)
Afegeixo la farina i
espècies a la barreja del bol i ho barrejo bé amb una llengua pastissera fins
que obtinc una massa suau i sense grumolls.
7)
La poso en un motlle per
a pastís cobert per paper de forn o bé untat amb mantega i farina perquè no s’enganxi.
8)
Ho poso al forn durant
uns 40’ a uns 140 graus (el de sota). La idea és que pugi a poc a poc però amb pas ferm. Això serveix per qualsevol pastís, millor més temps i temperatura més baixa que al revés. Les presses no són bones.
9)
Deixo refredar i trec del
motlle
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!