Menú

1 de maig 2020

Ricota amb coulis de maduixes





Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
1,20€

Alguns apunts: La ricotta és un formatge d'orígen sicilià i el seu nom prové de "recocta" que vol dir recuïta. Es fa del suero producte d'altres formatges i es menja fresc i sense salar ni madurar. Pel seu sabor suau i la seva textura tova i granulosa es fa servir molt per a l'elaboració de postres. Combina molt bé amb fruites roges però també amb xocolates o cafès.

Ingredients per unes 4/5 persones: per la base de galeta: unes 12 o 14 galetes i un tros de mantega (uns 40 grams aprox.). Pel coulis de maduixa: uns 500 grams de maduixes (n’aparto unes 4 o 5 per decorar), uns 40 grams de sucre. Uns 400 ml de nata per muntar, 1 tarrina de formatge ricotta.
Va bé tenir gots o bé copes de vidre perquè es vegi bé les diferents capes.  

1)     Primer de tot farem el coulis de maduixa: poso les maduixes netes i trossejades en un cassó, un raig de llimona perquè mantinguin el color i barrejo amb unes 4 cullerades grans de sucre moreno. Les poso a coure uns minuts fins que vegi que han quedat prou fetes
2)    Ara faig la base de galeta. Trituro les galetes i les barrejo amb la mantega fosa prèviament.
3)    Munto la nata que estigui com de pastisseria i la barrejo amb la ricota.
4)    Munto els gots o copes posant primer una capa de galeta triturada, després la ricota amb la nata i el coulis de maduixa, puc fer una o dues o tres capes. Al final decoro amb algunes maduixes que he separat prèviament. A la nevera i serveixo ben fresquet.


Bon profit!




els ingredients



coc les maduixes fins que quedi un coulis ben bonic


trituro les galetes





la base de galeta


la nata muntada amb la ricotta


ja tinc els ingredients per muntar els gots



ben bonics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!