Dificultat 
 | 
  
Mitjana 
 | 
 
  
Temps 
 | 
  
45 minuts 
 | 
 
  
Cost per ració 
 | 
  
2€ 
 | 
 
Un plat amb sabor a mar, fresc, divertit, gustós i nutritiu. 
  
Ingredients
per unes 4 persones:  300 grams d’arròs basmati
(va millor), us quants xampinyons (uns 100 grams aprox.), uns 500 grams de gambes
que poden ser llagostineres o les que ens agradin més, 1 pera llimonera, 1 tomàquet
d’amanida, un grapat de nous, oli d’oliva, sal, pebre negre i vinagre.
1)    
Pelo les gambes i els
trec el cap que reservo en un bol. Fregeixo les gambes ja pelades en una cassola
baixa i ampla amb oli d’oliva i 2 dents d’all laminades. Les aparto.
2)   
Rento l’arròs dins un
colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el coc amb aigua amb sal a foc mig uns deu minuts en
els quals ...
3)   
Extrec tot el suc
possible dels caps de les gambes prement-les i aixafant-les dins el bol. Trec
els caps i deixo només el suc amb el qual faig una vinagreta. Hi aboco oli d’oliva,
sal, pebre negre, i suc de llimona o vinagre i ho barrejo tot bé. Ho aparto.
4)   
Rento i tallo els xampinyons
i els fregeixo en l’oli on he fregit les gambes. 
5)   
Mentre es fregeixen els
bolets pelo i tallo la pera a tires, el tomàquet a daus i les nous a trossets.
6)   
En un bol barrejo l’arròs
fred i escorregut amb tots els ingredients, i serveixo amb la vinagreta de
gambes perquè cadascú se’n posi i barregi al gust.
Bon
profit!
  | 
| els ingredients | 
  | 
fregir les gambes
  | 
  | 
fregir els bolets
  | 
  | 
aixafar els caps de les gambes
  | 
  | 
| arròs cuit en remull  | 
  | 
extrec el suc dels caps de les gambes
  | 
  | 
| aprofito l'oli de fregir les gambes i xampinyons | 
  | 
hi afegeixo el suc del cap de les gambes
  | 
  | 
| el vinagre | 
  | 
sal, pebre i oli d'oliva
  | 
  | 
ja tenim la vinagreta a punt
  | 
  | 
tallo la pera a daus
  | 
  | 
tinc tot tallat i preparat
  | 
  | 
| barrejo tot els ingredients  |  
 
  | 
 
 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!