Dificultat
|
MItjana
|
Temps de preparació
bases 2 genoveses
Temps de cocció
genoveses (2u)
Muntatge
del pastís:
|
10’+10’
10’+10’
2 hores
|
Cost per ració
|
0,90 €
|
És un pastís molt bonic, fàcil de fer, només cal paciència i ja
està. La presència és espectacular, entre els colors blanc de la nata i vermell
de les maduixes. Si el fas un cop, repeteixes segur. Èxit assegurat !
Ingredients
per un pastís mitjanet (20cm diàmetre) que són unes 6/8 racions :
2
planxes de genovesa prima (surten les 4 bases rodones): per les 2 planxes he
fet servir: 8 ous, 240 grams de sucre, 240 grams de farina i un polsim de sal.
Pel
farcit: 600 grams de maduixes, 500 ml. de nata líquida per muntar, 3 cullerades
de sucre (glacé va millor).
Per
l’almívar: 200 ml. d’aigua, 4 cullerades de sucre, 1 raig de licor
Per
la decoració a sobre: unes 12/14 maduixes, 5 cullerades de melmelada de
maduixa, 2 grams de gelatina neutra en 2 fulles i aigua.
Va
molt bé tenir paper per forn i un motlle d’aquells que es fan més grans o més
petits.
Bases
de pa de pessic: el dia abans faig els pans de pessic i els deso a la nevera.
- Jo he fet primer la 1a planxa amb la meitat dels
ingredients (4 ous, 120grams de sucre i farina). Separo rovells de les
clares, poso les clares a la nevera amb un polsim de sal.
- Bato amb unes varilles elèctriques els rovells amb el
sucre fins que fa una crema suau i blanquinosa.
- Afegeixo les clares muntades a punt de neu. Jo ho treballo
amb una llengua pastissera.
- Afegeixo la farina tamisada a poc a poc.
- Aboco la massa damunt un paper de forn en una safata rectangular
i baixa i al forn uns 10 minuts uns 120 graus.
- Mentre es cou faig la segona massa. Al forn. Poso les 2
planxes de pa de pessic a la nevera tapant-les amb paper de forn (perquè
no s’enganxin).
Ara
ja faig el pastís.
- Trec les bases del pa de pessic i en faig 4 rodones iguals
usant com a guia el motlle de pastís. Les aparto
- Munto la nata que quedi ben espessa. Avui hi he afegit uns 50 grams de formatge d'untar perquè tingui més consistència. Cap al final hi
afegeixo sucre blanc.
- Netejo les maduixes del farcit i les tallo ben petites.
- Faig l’almívar així: barrejo l’aigua amb el sucre i ho porto
al foc. Hi aboco un raig de licor (del que tingui, brandi, cointreau, ...).
Quan arrenqui el bull, aturo.
- Agafo la primera base de pa de pessic i la pinto amb l’almívar
per les dues cares.
- Poso paper de forn sota i a sobre el motlle de pastís que
em servirà perquè quedi més bonic. Hi col·loco el primer pa de pessic
xupat amb l’almívar.
- Hi poso una capa generosa de nata i de maduixes.
- Torno a pintar amb l’almívar les dues capes del segon pa
de pessic i faig el mateix. I la tercera capa.
- A sobre de tot hi col·loco el 4rt pa de pessic també
xupat amb l’almívar
Faig
la cobertura
- Poso a hidratar uns 10 minuts les 2 fulles de gelatina
amb aigua freda.
- En un pot barrejo la melmelada de maduixa amb l’aigua i
ho porto al foc afegint-hi les fulles de gelatina escorregudes.
- Remeno bé i aturo el foc.
- Poso damunt la 4a planxa de genovesa les maduixes
tallades per la meitat que quedin ben boniques.
- Ho pinto tot bé amb la gelatina de maduixa que he fet.
- Deixo a la nevera una parell d’hores. En aquest punt si m'ha sobrat nata o tinc ganes de posar-ne més ... trec el motlle i amb una mànega pastissera cobreixo les parets amb nata. Jo no ho he fet perquè m'agrada veure les diferents capes des de fora.
- Si no és el cas ... en el moment de servir a taula...
- Trec el motlle i serveixo .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!