Menú

14 de des. 2018

estofat vidu de la Imma




Dificultat
Fàcil
Temps
1h
Cost per ració
0,50€


Ingredients per unes 4/5 persones: 6 patates grans, 4 pastanagues,  2 cebes, 1 pebrot verd de fregir, 3 o 4 dents d’all, entre 1 i 3 bitxos picants (depèn de lo picant que us agradi el menjar), oli d’oliva, 1 fulla de llorer, sal i pebre negre o altres tipus de pebre.


Us explico abans de tot, que aquesta recepta la vaig veure un dia a casa una amiga i em va agradar la senzillesa del plat i els resultats. Gràcies Imma, ets un tresor !! Jo hi he afegit el meu toc personal com en tot. Perquè en la cuina potser ja està tot inventat i el que fa diferent un plat d’un altre és el toc personal de la cuinera.

  1. Primer de tot, tallo totes les verdures per tenir-les preparades
  2. En una cassola plana hi dauro les dents d’all lleugerament amb oli d’oliva
  3. Vaig afegint els ingredients per aquest ordre cada certs minuts de cocció (entre 3 i 5 minuts entre ingredient i ingredient) la ceba, després el pebrot verd, i les pastanagues.
  4. Ho coc amb aigua que ho cobreixi uns quinze minuts o fins que les pastanagues siguin toves i, si cal, hi afegeixo aigua.
  5. Mentre es fa la cocció tallo les patates per estofar. com? doncs senzill, agafo una patata, la tallo pel mig a tot lo llarg i si cal en faig 4 talls allargats, agafo un d'aquests trossos llargs i faig un tall fins al mig i escapço. La idea és trencar la patata perquè deixi anar el midó de la fècula.
  6. Trec els alls que ja han deixat el seu toc i poso les verdures (excepte les patates) en un pot i ho trituro al turmix.
  7. Poso aquesta salsa a la cassola altre cop i afegeixo les patates junt amb aigua (cobrir), el llorer, salpebro i els bitxos amb un tall al mig.
  8. Coc a foc mig uns 25/30 minuts afegint-hi aigua si cal
  9. Tapo, deixo reposar i serveixo calent.

     Bon profit!




els ingredients (apart les pebres, sal, oli..)

















sofegrim la ceba











hi afegim el pebrot verd



la pastanaga



i l'aigua







tallo les patates






tot escapçant-les (x estofar)






ja tinc les verdures prou toves per



triturar-les al turmix









hi afegeixo les patates



remeno bé



hi afegeixo aigua






pebre vermell al gust















coc una bona estona a foc lent i tapat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!