tot i la tardor, encara fa calor, aquí tenim unes postres fresques i molt fàcils de fer.
La llimona sempre va bé, agrada a tothom i és molt bona per tot.
Ingredients:
La llimona sempre va bé, agrada a tothom i és molt bona per tot.
Ingredients:
Per a la mousse de iogurt: 2 iogurts blancs tipus grec, 3 cullerades grans de sucre i 200 ml. de nata per muntar.
Per a la crema de llimona: uns 100 ml. de suc de llimona natural (unes 5 o 6 llimones), 2 ous (aprofitarem les 2 iemes i 1 clara), 80 grams de sucre, 10 grams de maizena (per espessir el preparat) i 70 grams de mantega.
Per a l’acompanyament: unes 10 galetes tipus Maria (o uns 50 grams aproximadament), mitja llimona (la pell) ...
Fent la crema de llimona:
1. Primer de tot farem la crema de llimona ja que després ho hem de deixar refredar i es el que tarda més en fer-se. Traiem el suc de les llimones i posem en un pot per anar al foc.
2. En un bol batem l’ou sencer amb la iema de l’altre ou, hi afegim la meitat del sucre (40 grams) i batem i hi afegim la maizena i barregem bé procurant que no quedi cap grumoll.
3. Posem el pot amb el suc de llimona amb la mantega i els 40 grams de sucre al foc (primer més fort i després l’abaixem) i l’anem treballant amb unes barilles (de muntar clares a mà), quan comenci a espessir aturem el foc i deixem que es refredi. Convé canviar-ho de pot i treballar-ho una mica de tant en tant perquè mantingui la textura homogènia i cremosa.
Fent la mousse de iogurt:
- Muntem la nata procurant que quedi ben compacta. La clau perquè quedi bé és fer-la amb la nata líquida ben freda (la traiem a última hora de la nevera).
- En un bol barregem els iogurts amb el sucre. Hi afegim la nata muntada procurant barrejar-ho amb molt de compte per mantenir la textura. Va molt bé fer-ho amb moviments suaus i de sota a sobre i amb una llengua pastissera.
Fent l’acompanyament: simplement piquem les galetes en un morter i que no quedin massa fines i tallem tires molt fines de la pell de la llimona
Ara muntem els gots. Si tenim gots bonics queda millor. Va bé omplir-ho ajudant-se amb una cullera.
Posem una base amb galeta, després posem un parell de cullerades de mousse, i després una de crema de llimona, tornem a espolsar amb galeta i així anem fent alguna capa més al nostre gust. Acabem amb galeta picada i les virutes de llimona.
tots els ingredients |
primer de tot fem el suc de llimona |
batem les dues iemes i la clara d'ou |
hi afegim la meitat del sucre |
i la maicena |
ben barrejat tot |
en u pot, la mantega, el sucre i el suc de llimona i al foc |
deixem refredar la llimona |
barregem les iemes i la llimona |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!