Dificultat 
 | 
  
Mitjana 
 | 
 
  
Temps 
 | 
  
1 hora 
 | 
 
  
Cost per ració 
 | 
  
0,50€ 
 | 
 
Aquesta recepta l’he feta amb uns tomàquets
secs que de Nàpols. Han quedat uns macarrons diferents i molt
gustosos i, la veritat, és molt senzill de fer. 
Ingredients per unes 4/5 persones:  500 grams de macarrons, 7/8 tomàquets secs italians,
un got de salsa de tomàquet (natural), 1 ceba seca, 4 grans d’all, unes quantes
fulles d’alfàbrega, , una mica de nou moscada, mig got de vi
blanc, pebre vermell, orenga seca mòlta, sal i oli d’oliva. 
 Unes fulles d'alfàbrega i un grapat de nous, per servir al final i decorar.
Quant als macarrons: Si en tens d’aquells més
grans obtindràs un plat més original i atractiu, però pots usar qualsevol tipus
de pasta que no sigui farcida per donar-li més protagonisme a la salsa.
1)     Primer
de tot i unes hores abans poso els tomàquets secs a hidratar en un bol coberts
d’aigua calenta. La mida aproximada és a ull però han de quedar ben coberts i
una mica més. Això farà que s’estovin. Jo avui els he deixat una hora però si
pots deixar-los un parell d’hores millor.
2)    Poso
a escórrer els tomàquets secs hidratats.
3)    Mentre,
pico la ceba ben petita i les dents d’all. Les poso en una cassola amb un raig
d’oli d’oliva a foc lent que es facin.
4)    Pico
els tomàquets i els afegeixo a la ceba mig feta. Sofregeixo bé.
5)    Afegeixo
el vi blanc, l’alfàbrega picadeta ben petita i coc uns 5 minuts a foc lent.
6)    Afegeixo
la salsa de tomàquet amb les espècies ben picades: orenga, pebrot vermell, nou moscada i salpebro al gust. Deixo coure uns 5/10 minuts més a foc
baix.
7)    En
una olla apart bullo la pasta que quedi al dente, hi poso una fulla de llorer.
Escorro i afegeixo a la cassola amb el sofregit. Barrejo bé. 
8)    Es
serveix amb un bol de nous picades que puc abocar per sobre i de decoració unes
fulles d’alfàbrega fresques. Ja veuràs que resultarà un plat força lleuger i
molt nutritiu.
Bon profit!
  | 
| els ingredients, molt imporants les espècies | 
  | 
| hidrato els tomàquets secs italians | 
  | 
| tallo la ceba | 
  | 
|  i els alls | 
  | 
| sofregeixo ceba i all | 
  | 
| bullo la pasta al dente | 
  | 
| trituro els tomàquets hidratats | 
  | 
| els afegeixo al sofregit | 
  | 
| alfàbrega, salpebro | 
  | 
| vi blanc | 
  | 
| salsa de tomàquet | 
  | 
| i les espècies  | 
  | 
| ho afegeixo tot als tomàquets i barrejo bé. | 
 
 
 
Molt bona recepta! Surten boníssims. Una abraçada.
ResponElimina