Menú

7 de juny 2019

quiche (o pastís) de verdures i mascarpone




Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora i quart
Cost per ració
1,40€

Ingredients per unes 4/5 persones:   1 làmina de pasta de full rodona, 1 carbassó, 1 pastanaga, uns tomàquets petits o tipus cirera (cherrie), 2 ous, 200 ml de crema de llet, una terrina de formate mascarpone (250 grams), sal, oli d’oliva i pebre

1)     Primer de tot treballo la pasta de full, l’estiro, i amb farina i un rodet la faig una mica més gran per poder cobrir el motlle i fer unes vores.
2)    Pelo les verdures, les tallo a làmines ben fines. He fet servir un pelador d’aquells de patata així em surten làmines ben primetes.
3)    Escaldo les verdures amb aigua. És a dir, poso les verdures en un pot amb aigua bullint i ho deixo uns 3 o 4 minuts les pastanagues i un minutet el carbassó. Els trec i deixo escórrer a fora. La idea és que estiguin cuits i tous per treballar però al dente perquè després al forn s’acabaran de fer.
4)    Tallo els tomàquets. Així ja tinc les verdures preparades
5)    En un bol poso a escalfar al microones el formatge mascarpone, així aconsegueixo que estigui més cremós i més fàcil per treballar-lo.
6)    Bato els 2 ous i barrejo en un bol mitjà el formatge, la crema de llet (nata per muntar), els ous, sal i pebre i ho treballo bé. Aquesta massa serà la base del pastís.
7)    Aboco damunt la pasta de full preparada la salsa de mascarpone.
8)    I ara amb molt de compte vaig posant les verdures formant rotllets o formes. Això ja dependrà de la gràcia de cadascú. És important la presentació del plat però sigui com sigui resulta deliciós.
9)    Ho poso al forn a coure uns 20 / 25 minuts vigilant que no es cremi



Bon profit!


ingredients

estenc la pasta de full



escaldo les verdures


i escorro





treballo el farcit del pastís


aboco

i hi coloco les verdures

1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!