Menú

28 de set. 2018

Albergínia amb tomàquet i formatge al forn


Dificultat
Fàcil
Temps
1h.’
Cost per ració
1,20€

Ingredients per unes 4/5 persones:  3 albergínies grans, sal, oli d’oliva, tomàquet triturat natural (uns 10 tomàquets madurs)o bé salsa passata italiana (salsa de tomàquet que s'utilitza a la cuina italiana per farcir les pizzes)**, formatge tipus mozzarella o provolone  i parmesà per gratinar, herbes provençals i pinyons. 
** salsa passata, és una salsa concentrada de tomàquet amb herbes aromàtiques, per la qual cosa si es fa servir aconsello no salpebrar la resta d'ingredients o fer-ho mínimament per mantenir certa suavitat en els sabors que seran molt intensos. 

1)     Posem el forn a escalfar a uns 180 graus a dalt i a sota.
2)    Primer de tot netegem bé les albergínies, les tallem a rodanxes o mitges llunes (depèn del tamany), les salem una mica i les deixem suar una estona (voltant d’una horeta o menys va bé)
3)    Netegem els tomàquets i els ratllem
4)    En una safata gran i fonda per anar al forn posem paper d’estrassa (o d’alumini) al fons, reguem amb oli d’oliva i una pinzellada de pasatta (salsa de tomàquet).Aquest gest farà que la safata del forn no quedi amb menjar massa enganxat a sota i que sovint costa de treure. Anem posant els talls d’albergínia tot salpebrant al gust, regant amb oli d’oliva, i intercalant amb el tomàquet triturat (o passata) i mozzarella i espolsant les herbes provençals
5)    Al final de tot posem una bona capa de formatge parmesà ratllat i un grapat de pinyons. 
6)    Enfornem durant uns 40 minuts amb forn a uns 170 graus a sota i a dalt. Tot i així vigilem cap al final que no se’ns cremi.

Lliga molt bé com a entrant però també com a plat principal en dietes vegetarianes. És un plat molt nutritiu i entre d’altres avantatges té que és apte per celíacs i no embrutes pràcticament res en coure’l al forn. Podem aprofitar l’energia del forn per coure en una altra safata unes patates.


Bon profit!


els ingredients



les albergínies ben colocades

capes de formatge i passata

ratllem el parmesà

i a sobre amb pinyons, llest per anar al forn

2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!