Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h.’
|
Cost per ració
|
1,20€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 3 albergínies grans, sal, oli d’oliva,
tomàquet triturat natural (uns 10 tomàquets madurs)o bé salsa passata italiana (salsa de tomàquet que s'utilitza a la cuina italiana per farcir les pizzes)**, formatge tipus mozzarella o provolone i parmesà per gratinar, herbes provençals i pinyons.
** salsa passata, és una salsa concentrada de tomàquet amb herbes aromàtiques, per la qual cosa si es fa servir aconsello no salpebrar la resta d'ingredients o fer-ho mínimament per mantenir certa suavitat en els sabors que seran molt intensos.
** salsa passata, és una salsa concentrada de tomàquet amb herbes aromàtiques, per la qual cosa si es fa servir aconsello no salpebrar la resta d'ingredients o fer-ho mínimament per mantenir certa suavitat en els sabors que seran molt intensos.
1) Posem
el forn a escalfar a uns 180 graus a dalt i a sota.
2) Primer
de tot netegem bé les albergínies, les tallem a rodanxes o mitges llunes (depèn
del tamany), les salem una mica i les deixem suar una estona (voltant d’una
horeta o menys va bé)
3) Netegem
els tomàquets i els ratllem
4) En
una safata gran i fonda per anar al forn posem paper d’estrassa (o d’alumini)
al fons, reguem amb oli d’oliva i una pinzellada de pasatta (salsa de tomàquet).Aquest gest farà que la safata del forn no quedi amb menjar massa enganxat a sota i que sovint costa de treure. Anem posant els talls d’albergínia tot
salpebrant al gust, regant amb oli d’oliva, i intercalant amb el tomàquet
triturat (o passata) i mozzarella i espolsant les herbes provençals
5) Al
final de tot posem una bona capa de formatge parmesà ratllat i un grapat de pinyons.
6) Enfornem
durant uns 40 minuts amb forn a uns 170 graus a sota i a dalt. Tot i així
vigilem cap al final que no se’ns cremi.
Lliga molt bé com a
entrant però també com a plat principal en dietes vegetarianes. És un plat molt
nutritiu i entre d’altres avantatges té que és apte per celíacs i no embrutes
pràcticament res en coure’l al forn. Podem aprofitar l’energia del forn per
coure en una altra safata unes patates.
Ostres que bo i fàcil!!! Moltes gràcies per la recepta!
ResponEliminaHo he provat i m ha sortit boníssim.! Moltes gràcies.
ResponElimina