divendres, 13 de gener de 2017

Aperitius 1: piruletes salades




Dificultat
Fàcil
Temps de preparació
Temps congelació
 Temps cocció
15’
2h.
15’
Cost per piruleta
0,15€

Ingredients per unes 4/5 persones:  una làmina de pasta de full, una tarrina de formatge d’untar, pernil dolç,

1)     Estirem la pasta de full, va millor si és quadrada sinó la retallem i la fem quadrada.
2)    Untem amb una capa de formatge tipus Philadelphia deixant un parell de dits sense untar per després fer el tancament
3)    Posem pernil a tires
4)    Enrotllem bé. Al final tanquem ajudant-nos amb una forquilla perquè quedi ben segellat. Cal que quedi un cilindre el més rodó possible perquè així les piruletes quedaran ben rodones i boniques
5)    Ho emboliquem amb film transparent i ho posem al congelador un parell d’hores, just perquè endureixi.
6)    Posem el forn a escalfar a uns 200 graus i preparem la safata posant-hi paper de forn i tenint unes broquetes de fusta preparades. Van millor les broquetes curtes i així tampoc ens molestaran tant a l’hora de posar-les a la safata pel forn.
7)    Traiem el cilindre, i tallem fent rodanxes. Clavem les broquetes i ho anem col·locant tot sobre el paper de forn.
8)    Ho posem a coure uns 15 minuts a uns 200 graus. Si volem a mitja cocció ho girem perquè quedi dauradet per les dues bandes. I si ho pintem una mica amb ou batut quedarà brillant. Això ja a gust de cadascú.

Altres propostes: podem farcir amb el que vulguem, pernil salat, sobrassada, ...



Bon profit!




els 3 ingredients

la pasta de full era rodona i la vaig "arreglar"


untar amb el formatge

i ara el pernil a tires



tanquem


i tallem ben rodó

i al forn




2 comentaris:

  1. Molt bona idea, econòmica, sencilla i amb una pinta fantàstica!!
    Gràcies Judith, aquest diumenge ho faré.

    ResponElimina
  2. Avui hem menjat piruletes de bacon amb formatge d'untar curat: boníssimes! Merci Judith per la idea.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!