Dificultat
|
Fàcil
|
Temps de preparació
i cocció
Temps de repòs
|
1h 30'
8 hores
|
Cost per ració
|
1,30€
|
Ingredients per un pastís d'unes 6/8
racions: 3 ous, 750 grams de formatge cremós (podem combinar tipus
Philadelphia, o mató batut, o mascarpone...), 250 grams de sucre, 200 ml. de
nata líquida (per muntar), 250 grams de galetes Oreo (200 grams per la base+ 50
grams més per farcit i decoració), 50 grams de mantega i uns 30/40 grams de
cacau negre per decorar (opcional)
1) Primer
de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus a dalt i a baix.
2) Mesurem
els ingredients i preparem el motlle. Jo, aquest cop, he posat paper de forn
però podem pintar amb mantega fosa i espolsar-hi pa ratllat o farina per la
base i parets del motlle.
3) Per
la base, fonem la mantega o que estigui tova per treballar-la bé. Triturem les
galetes Oreo (els 200 grams) i les barregem amb la mantega formant una massa
espessa i ben homogènia. Va molt bé treballar-ho amb les mans. I anem cobrint
la base del motlle fent que quedi compacta. Ho posem a la nevera.
4) Ara
anem a fer la massa de formatge. Treballem bé els formatges amb unes varilles
siguin manuals o elèctriques (jo avui he optat per les manuals i m'ha anat molt
bé). Un cop tenim els formatges barrejats i cremosos hi afegim el sucre i
treballem bé. Després hi anem afegint els ous un a un i barrejant bé. I
finalment la nata líquida.
5) Traiem
el motlle del forn i cobrim amb la crema de formatge.
6) Esmicolem
galetes Oreo i en reservem una o dues o més per acabar de decorar. I les
galetes esmicolades les aboquem a la massa fent que quedin distribuïdes per tot
el pastís.
7) Posem
el forn a 160 graus uns 60 minuts aproximadament (fins que l'agulla surti neta)
8) Deixem
reposar fora del forn unes hores i quan sigui freda la posem a la nevera durant
almenys unes 8 hores. Per això millor fer-la el dia abans de menjar-se-la.
9) L'endemà
la traiem de la nevera, desemmotllem i espolsem cacau en pols per sobre i
afegim alguna Oreo per decorar.
Bon profit!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!