Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30'
|
Cost per unitat
|
0,20€
|
Ingredients
per unes 15 magdalenes: 3 ous, 200 grams
de farina de brioxeria, uns 70 grams de cacau en pols, uns 10 grams de llevat
en pols, uns 125 grams de sucre, uns 50ml. de llet, uns 100 ml. d’oli d’oliva i, opcional, unes gotes d'anís. Apart necessitarem els motlles de paper arrissat per a les magdalenes.
1)
Posem el forn a escalfar
a uns 180 graus aproximadament
2) Preparem els motlles. Jo
faig servir els papers arrissats dins de motlles d’aquells metàl·lics així es
manté la forma i va bé posar-ne dos.
3)
La clau és treballar la
massa amb temps i barrejant tots els ingredients a poc a poc i de un a un.
Primer preparem els ingredients, els pesem, mesurem, tamisem la farina i el
cacau i els barregem en un bol, ...
Ø
Comencem batent els ous
en un bol gran fins que estiguin ben esponjosos. Faig servir una batedora
d’aquelles de muntar les clares ja que li donarà més aire a la massa.
Ø
Afegim el sucre i anem
batent amb la batedora elèctrica.
Ø
Afegim l’oli i anem
barrejant. Jo vaig fent caure un raig pel centre del bol i continuo batent.
Ø
Ara toca a la llet, faig
el mateix que amb l’oli d’oliva.
Ø
I finalment hi afegim
les farines (la farina, el cacau i el llevat) prèviament tamisats. Ho anem
barrejant tot bé i a poc a poc. En aquests moments canvio la batedora elèctrica
per una cullera de fusta. Remeno cap a la mateixa banda en moviments circulars
i agafant les farines a poc a poc ja que van quedant a la part exterior del
cercle que treballo.
Ø
En aquest punt hem de
tenir una massa sense grumolls, fina, esponjosa i ben treballada. Com una
crema.
4) Poso la crema dins una mànega pastissera i omplo els motlles de
paper arrissat posant una mica més de la meitat d'alçada.
5)
Al forn durant uns 15/18 minuts o fins que veiem que estiguin fetes. Podem punxar amb una agulla fins
que surti neta.
6)
Treure del forn i deixar
refredar abans de treure del motlle metàl·lic.
Combina molt bé
amb fruits del bosc tipus maduixes, cireres, mores o bé amb cítrics com la
taronja confitada. Podem presentar-ho amb un coulis o una melmelada.
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!