divendres, 4 de setembre de 2015

mousse de xocolata amb figues



Dificultat
Mitjana
Temps
30’
Temps repòs
2h.
Cost per ració
0,80 €

Ingredients:  4 o 5 figues fresques grandetes, 3 ous, uns 200 grams de xocolata negre de postres (per fondre) uns 75 grams de sucre, 200 ml de nata per muntar. Unes 5 galetes sense gluten, unes fulles de menta fresca i cacau en pols.

  1. Primer de tot fondrem la xocolata al bany Maria. Posem la xocolata a daus dins un pot petit i aquest dins un altre pot més gran ple fins la meitat (o menys) d’aigua bullint i que mantindrem al foc. Anem remenant fins que la xocolata tingui un aspecte cremós i sense grumolls.
  2. Mentre això es fa a foc lent pelem les figues i les tallem a daus petits. Reservem en un bol.
  3. Separem les clares dels rovells. Desem les clares a la nevera (igual que la nata líquida). Aquests ingredients cal que estiguin freds perquè es muntin millor. Fins i tot jo poso l’eina de muntar a la nevera.
  4. Treballem els rovells d’ou amb el sucre fins que tinguem una crema de color claret.
  5. Muntem la nata amb unes varilles elèctriques
  6. Afegim la xocolata desfeta a la nata muntada. Ho barregem amb compte. Hi afegim la crema d’ous i sucre i treballem també amb compte. Jo faig servir una cullera de fusta, també va molt bé una llengua pastissera.
  7. Ara muntem les clares, un polsim de sal i les muntem a punt de neu.  Un cop estiguin muntades hi anem afegint la crema d’abans i anem treballant amb una llengua pastissera amb moviments de sota a sobre molt suaus, mirant de no treure l’aire que hem donat a les clares.
  8. Ara muntarem les postres. Avui ho he fet en gots però també pot fer-se en copes o en bols de vidre. Posem una primera base de galetes trossejades (les he proposat sense gluten perquè tothom en pugui menjar), tallets de figues, ho cobrim amb una part de mousse de xocolata,  aboquem més tallets de figa i cobrim amb més mousse de xocolata. Ho desem a la nevera un mínim de dues hores
  9. Servim fresquet espolsant-hi cacau per sobre i decorant amb unes fulles de menta fresques.

Bon profit!

els ingredients (falten les galetes)


fonem la xocolata al bany Maria


barregem els ous amb el sucre




ben cremosa


afegim la xocolata a la nata


fent una trufa

i després afegint als ous sucre


finalment les clares batudes


i muntem les copes 

deixem reposar  a la nevera



11 comentaris:

  1. Té una pinta boníssima, com tot el que fas

    ResponElimina
  2. Té una pinta boníssima, com tot el que fas

    ResponElimina
  3. Amapola, Moltes gràcies, de veritat! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Amapola, Moltes gràcies, de veritat! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Amapola, Moltes gràcies, de veritat! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta, Judit! Ets una crack!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No serà tant. Fes-ho i ja veuràs que és mokt senzill! Però merci Elena

      Elimina
    2. No serà tant. Fes-ho i ja veuràs que és mokt senzill! Però merci Elena

      Elimina
    3. No serà tant. Fes-ho i ja veuràs que és mokt senzill! Però merci Elena

      Elimina
  7. Quina bona pinta, Judit! Ets una crack!

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!