Dificultat
|
Mitjana
|
Temps aproximat sense
envasar al buit
|
3h
|
Cost per pot
|
0,80€
|
Ingredients: 1 kg de raïm i mig quilo de
sucre (meitat blanc, meitat moreno), el suc d’una llimona i una poma (per la
pectina). (m'han sortit 3 pots mitjanets)
1)
Primer de tot, netegem
bé el raïm, el dividim en grans que podem obrir o punxar després. Jo, avui no
els he obert, en el moment que s'estaven coent els he punxat amb un ganivet
perquè sortís el seu suc.
2)
Després l'he posat a escórrer
una estona. L'he barrejat amb el sucre, el suc de llimona i l'he deixat reposar
una horeta.
3)
He posat el raïm al foc
en un cassó que sigui alt per quan puja el líquid. He afegit la poma pelada i
tallada a trossets. L'he fet coure una hora a foc mig i quan portava una
estoneta amb un ganivet he anat punxant els granets perquè s'obrissin. Durant
la cocció he anat remenant la barreja.
4)
He tret del foc, he
passat un turmix per fer-lo més puré i després..
5)
l'he passat per un pasapurés per treure les llavors i la pell.
Hi ha una altra opció que és fer net de pell i llavors abans de coure. Tot
dependrà del temps i de la paciència que tinguem. A mi m'ha anat molt bé fer-ho
així, més ràpid i igual d'efectiu. Aquesta melmelada ja sense pell ni llavors l'he
tornat a passar pel turmix i al foc...
6)
Aquest cop he posat a
foc lent durant uns 12/15 minuts. He aturat la cocció i ja estava en la textura
que volia: cremosa. Pensa que després quan es refreda espesseix una mica.
7)
He omplert els pot de
vidre i els he tancat ben fort.
8)
Poso els pots ben nets
de vidre i fem el buit, cobrint-los d’aigua i coent-los uns 30 minuts un cop
arrenca el bull. Deixem refredar.
Els ingredients |
ho deixem reposar una estona amb els sucres |
afegint-hi la poma |
coure una hora aproximadament |
passar pel turmix i després |
pel passapurés |
separant la pell i les llavors |
tornem a coure un quart d'hora |
i desar en pots molt nets i fer el buit |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!