Menú

21 de set. 2015

melmelada de raïm


Dificultat
Mitjana
Temps aproximat sense envasar al buit
3h
Cost per pot
0,80€

Ingredients: 1 kg de raïm i mig quilo de sucre (meitat blanc, meitat moreno), el suc d’una llimona i una poma (per la pectina). (m'han sortit 3 pots mitjanets)

1)    Primer de tot, netegem bé el raïm, el dividim en grans que podem obrir o punxar després. Jo, avui no els he obert, en el moment que s'estaven coent els he punxat amb un ganivet perquè sortís el seu suc.
2)   Després l'he posat a escórrer una estona. L'he barrejat amb el sucre, el suc de llimona i l'he deixat reposar una horeta.
3)   He posat el raïm al foc en un cassó que sigui alt per quan puja el líquid. He afegit la poma pelada i tallada a trossets. L'he fet coure una hora a foc mig i quan portava una estoneta amb un ganivet he anat punxant els granets perquè s'obrissin. Durant la cocció he anat remenant la barreja.
4)   He tret del foc, he passat un turmix per fer-lo més puré i després..
5)   l'he passat per un  pasapurés per treure les llavors i la pell. Hi ha una altra opció que és fer net de pell i llavors abans de coure. Tot dependrà del temps i de la paciència que tinguem. A mi m'ha anat molt bé fer-ho així, més ràpid i igual d'efectiu. Aquesta melmelada ja sense pell ni llavors l'he tornat a passar pel turmix i al foc...
6)   Aquest cop he posat a foc lent durant uns 12/15 minuts. He aturat la cocció i ja estava en la textura que volia: cremosa. Pensa que després quan es refreda espesseix una mica. 
7)   He omplert els pot de vidre i els he tancat ben fort.
8)   Poso els pots ben nets de vidre i fem el buit, cobrint-los d’aigua i coent-los uns 30 minuts un cop arrenca el bull. Deixem refredar.

Els ingredients


ho deixem reposar una estona amb els sucres

afegint-hi la poma 


coure una hora aproximadament

passar pel turmix i després

pel passapurés

separant la pell i les llavors

tornem a coure un quart d'hora

i desar en pots molt nets i fer el buit






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!