Ingredients (per unes 4/5 persones):
- 400 grams de llenties
- 3 patates
- 4 pastanagues
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs o salsa de tomàquet natural- unes 3 branques d’api sense les fulles- sal, pebre negre mòlt, mig got d’oli d'oliva, 2 fulles de llorer, 4 claus d’espècia punxats en mitja ceba, 1 cullerada de canyella en pols, 1 cabeça d’all, curri en pols (opcional)
1) Posar les llenties cobertes d’aigua unes hores abans (aprox. Unes 4/5 hores).
2) Netejar totes les verdures, tallar-les en daus petits (patata i pastanaga), a tires l’api i la ceba i ratllar els tomàquets.
3) Posar una mica d’oli d'oliva en una paella gran i afegir-hi les verdures en aquest ordre: ceba, pastanagues, api i patata. En un parell de minuts afegir-hi el tomàquet i finalment les llenties escorregudes. Afegir-hi una mica d’aigüa. Coure a foc lent uns 20 minuts.
4) Afegir-hi els claus clavats en mitja ceba, el llorer, la canyella, la cabeça d’alls sencera, el mig got d’oli, una mica de curri i salpebrar. Coure uns 20 minuts més o fins que les llenties siguin tendres vigilant que hagi prou líquid.
5) Deixar reposar una estoneta i servir..
Bon profit !
els ingredients |
fregir la ceba |
les verdures tallades |
tomàquet i llenties |
a mitja cocció afegir la ceba i més |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!