Menú

8 d’abr. 2012

llenties amb verdures


Ingredients (per unes 4/5 persones):
- 400 grams de llenties

- 3 patates
- 4 pastanagues

- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs o salsa de tomàquet natural
-  unes 3 branques d’api sense les fulles
- sal, pebre negre mòlt, mig got d’oli d'oliva, 2 fulles de llorer, 4 claus d’espècia punxats en mitja ceba, 1 cullerada de canyella en pols, 1 cabeça d’all, curri en pols (opcional)
1) Posar les llenties cobertes d’aigua unes hores abans (aprox. Unes 4/5 hores).

2) Netejar totes les verdures, tallar-les en daus petits (patata i pastanaga), a tires l’api i la ceba i ratllar els tomàquets.
3) Posar  una mica d’oli d'oliva en una paella gran i afegir-hi les verdures en aquest ordre: ceba, pastanagues, api i patata. En un parell de minuts afegir-hi el tomàquet i finalment les llenties escorregudes. Afegir-hi una mica d’aigüa. Coure a foc lent uns 20 minuts.
4) Afegir-hi els claus clavats en mitja ceba, el llorer, la canyella, la cabeça d’alls sencera, el mig got d’oli, una mica de curri i salpebrar. Coure uns 20 minuts més o fins que les llenties siguin tendres vigilant que hagi prou líquid.
5) Deixar reposar una estoneta i servir.
.

Bon profit !




els ingredients
fregir la ceba

les verdures tallades

tomàquet i llenties

a mitja cocció afegir la ceba i més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!