Menú

18 de març 2012

Panna cotta

 

Ingredients (per unes 4/5persones):

-          3 dl (300 ml)de nata fresca  (de montar, és més greixosa)
-          2 dl (200 ml) de llet
-          50g. De sucre (millor sucre blanc)
-          1 beina de vainilla (opcional)
-          10 g. De gelatina en làmines (unes 6 làmines aprox.) . les venen al supermercats, gelatina incolora. (a mi em va molt bé la gelatina Gelita en sobres de 12 làmines)

  1. Posar en remull les làmines de gelatina en un pot amb aigua freda.
  2. Fer un tall al mig de la beina de vainilla (la vainilla és opcional) i etreure les llavors, reservar
  3. Portar la llet barrejada amb la nata i el sucre (la vainilla : llavors i beina)  al foc en un cassó alt fins que bulli (vigilar no sobreeixi del pot en bullir)
  4. Quan bulli, apagar el foc, tapa el cassó i deixa’l que infusioni uns cinc minutets.
  5. Retirar la beina de vainilla  i afegir la gelatina prèviament escorreguda i barrejar-ho amb molt de compte però fins que es disolgui i no quedin grumolls (va molt be la batedora manual).
  6. Repartir la panna cotta en diferents motlles individuals o bé en un de gran de quadrat (va millor si després es vol tallar a trocets cuadrats, fa molt bona presentació)
  7.  Deixar almenys unes 3 hores a nevera perquè agafi consistència (la textura recorda el flam/gelatina)
  8. Servir desmotllant la pannacotta i decorant com es vulgui: amb unes cullerades de melmelada de fruits del bosc o amb unes fulles de menta o amb fruites ...
  9. Hi ha una opció (que jo encara no he provat) que consisteix en afegir fruita directament a la pannacotta quan encara està tèbia, fruita fresca o bé en almívar.

Bon profit !






3 comentaris:

  1. molt fàcil de fer, molt ràpid . I espero poder-ho fer amb tú mare. Gemma Mulet.

    ResponElimina
  2. quina bona pinta! A veure si un dia m'animo a provar-ho!

    ResponElimina
  3. és molt fàcil Laia, de veritat, és especialment per infants!! jeje

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!