Ingredients (per unes 4/5persones):
- 3 dl (300 ml)de nata fresca (de montar, és més greixosa)
- 2 dl (200 ml) de llet
- 50g. De sucre (millor sucre blanc)
- 1 beina de vainilla (opcional)
- 10 g. De gelatina en làmines (unes 6 làmines aprox.) . les venen al supermercats, gelatina incolora. (a mi em va molt bé la gelatina Gelita en sobres de 12 làmines)
- Posar en remull les làmines de gelatina en un pot amb aigua freda.
- Fer un tall al mig de la beina de vainilla (la vainilla és opcional) i etreure les llavors, reservar
- Portar la llet barrejada amb la nata i el sucre (la vainilla : llavors i beina) al foc en un cassó alt fins que bulli (vigilar no sobreeixi del pot en bullir)
- Quan bulli, apagar el foc, tapa el cassó i deixa’l que infusioni uns cinc minutets.
- Retirar la beina de vainilla i afegir la gelatina prèviament escorreguda i barrejar-ho amb molt de compte però fins que es disolgui i no quedin grumolls (va molt be la batedora manual).
- Repartir la panna cotta en diferents motlles individuals o bé en un de gran de quadrat (va millor si després es vol tallar a trocets cuadrats, fa molt bona presentació)
- Deixar almenys unes 3 hores a nevera perquè agafi consistència (la textura recorda el flam/gelatina)
- Servir desmotllant la pannacotta i decorant com es vulgui: amb unes cullerades de melmelada de fruits del bosc o amb unes fulles de menta o amb fruites ...
- Hi ha una opció (que jo encara no he provat) que consisteix en afegir fruita directament a la pannacotta quan encara està tèbia, fruita fresca o bé en almívar.
Bon profit !
molt fàcil de fer, molt ràpid . I espero poder-ho fer amb tú mare. Gemma Mulet.
ResponEliminaquina bona pinta! A veure si un dia m'animo a provar-ho!
ResponEliminaés molt fàcil Laia, de veritat, és especialment per infants!! jeje
ResponElimina