Ingredients (per unes 4 persones):
- una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita)
- bolets (al gust)
- mantega ( i oli si es vol)
- formatge parmesà ratllat - brou vegetal
1) Posar el brou a escalfar. I mentre netegeu els bolets, els talleu i passeu per la paella amb oli i salpebrats durant uns minuts (10/15 minuts)
2) En un cassó posar una mica d’oli o mantega, afegir-hi la ceba fins que sigui una mica transparent (uns minutets) i anar remenant- una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita)
- bolets (al gust)
- mantega ( i oli si es vol)
- formatge parmesà ratllat - brou vegetal
1) Posar el brou a escalfar. I mentre netegeu els bolets, els talleu i passeu per la paella amb oli i salpebrats durant uns minuts (10/15 minuts)
3) Afegir-hi l’arròs i remenar bé. Deixar coure un parell de minuts.
4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs.
Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 25/30 minuts com a mínim. Durant aquest temps caldrà anar afegint el brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto.
Mentre es pot ratllar el parmesà.
5) L’últim minut s’afegeixen els bolets, el parmesà ratllat i una mica més de mantega. Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Si no es vol no cal afegir-hi bolets, tal qual ja està bo. 6) en aquest últim pas és quan es pot afegir altres ingredients ja cuits , per ex. daus de carbassa.
Servir calent,
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!