Menú

18 de març 2012

Risotto (amb bolets, o carbassa...)




Ingredients (per unes 4 persones):
-  una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona
- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita)
- bolets (al gust)
- mantega ( i oli si es vol)
-  formatge parmesà ratllat -  brou vegetal

1) Posar el brou a escalfar. I mentre netegeu els bolets, els talleu i passeu per la paella amb oli i salpebrats durant uns minuts (10/15 minuts)
2) En un cassó posar una mica d’oli o mantega, afegir-hi la ceba fins que sigui una mica transparent (uns minutets) i anar remenant
3) Afegir-hi l’arròs i remenar bé. Deixar coure un parell de minuts.
4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs.
Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 25/30 minuts com a mínim.  Durant aquest temps caldrà anar afegint el brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto.
Mentre es pot ratllar el parmesà.
5) L’últim minut s’afegeixen els bolets, el parmesà ratllat i una mica més de mantega. Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Si no es vol no cal afegir-hi bolets, tal qual ja està bo. 6) en aquest últim pas és quan es pot afegir altres ingredients ja cuits , per ex. daus de carbassa.

Servir calent,

Bon profit!

 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!