Hummus d’albergínia i all
Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
0,70€
|
T’agrada l’hummus? Aquest és un xic
diferent, porta albergínia i all que li donen un toc diferent. Resulta
boníssim, ja veuràs.
Ingredients per unes 4 persones: uns 300 grams de
cigrons cuits, 2 albergínies mitjanes o una de gran, una cabeça d’alls, un raig
d’oli d’oliva, sal, suc d'una llimona, i condimentar: una cullerada de postres
de pebre vermell, una altra de comí i una de tahini (es fa amb sèsam picat i
sal). A vegades poso tahini, a vegades no.
1. Primer de tot, netejo
les verdures i les asseco bé.
2. Poso les albergínies i
la cabeça d’alls al forn uns 30 minuts a uns 200 graus a escalivar.
3. Tallo la cabeça a través
i extrec la carn de dins els alls escalivats fent força amb la mà. Trec la pell de l’albergínia.
4. Ho poso tot en un pot
alt, salpebro, condimento i poso la resta d’ingredients: cigrons cuits, suc de
llimona. Ho trituro tot amb el turmix
fins que quedi una pasta fina.
5. Ho col·loco en un bol
tapat i ho deixo a nevera un parell d’hores abans de servir. (jo ho espolso amb
extra de pebre vermell) Es pot servir
amb bastonets de pa, bastonets de pastanaga, patates xips o el que vulguis.
També es poden untar torrades i servir espolsat amb pebre vermell per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!