Dificultat
|
Fàcil
|
Temps massa
Temps salsa
|
1h15’
1h.
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 5 persones: uns 150 grams de cigrons cuits, uns 100 grams
d’ordi (en gra), 2 dents d’all, 1 ceba mitjana, un porro mitjanet. Espècies:
fonoll sec(1/2 cdt.), llevat de cervesa (2 clld), herbes provençals (1culld),
pimentó dolç (1/2), pebre negre mòlt (1/2 clldt), sal. 50 grams formatge ratllat, 100 grams pa
ratllat, 2 ous mitjanets, oli d’oliva.
1) Primer
de tot, el dia abans posem l’ordi en aigua unes 4 hores (o més)
2) Coem
l’ordi durant una horeta en aigua bullint
3) Piquem
bé la ceba, el porro, l’all, la carbassa (a daus petits).
4) Fregim
en una cassola la ceba i després l’all, hi afegim el porro i la carbassa, una
mica d’aigua, i les espècies. Remenem bé. Tapem i coem a foc lent moolt baix
durant una mitja hora i anem remenant. La finalitat és que la carbassa quedi
tova. En aquest punt aturem la cocció.
5) Ara
fem un puré amb els cigrons i l’ordi. Ho podem fer amb una forquilla o bé amb
un dormí.
6) Barregem
les verdures d’abans aixafades junt amb el puré. Salpebrem
7) Hi
afegim els ous, el formatge, el pa ratllat, el llevat de cervesa i remenem bé.
Treballem fins aconseguir una massa òptima per treballar i fer boletes de
croquetes. Si volem espessir afegim pa ratllat i si volem alleugerir afegim
aigua.
8) I
ara farem un sofregit per a les mandonguilles.
9) Primer
fregirem les mandonguilles i les apartarem. Un sofregit amb ceba, pebrot,
pastanaga i tomàquet i ho fem sofregir uns 35 minuts. Els últims 5 minuts hi
afegim les mandonguilles. Si volem hi podem afegir una picadeta o bé daus de
patata, pastanaga o pèsols.
Un detall, aquest cop m’han
quedat molt toves, caldria aportar-hi més pa ratllat per tal d’espessir la
massa. Igualment han resultat molt bones.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!