Menú

21 d’oct. 2016

mandonguilles vegetarianes (de carbassa, ordi i cigrons)


 

Dificultat
Fàcil
Temps massa
Temps salsa
1h15’
1h.
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 5 persones:  uns 150 grams de cigrons cuits, uns 100 grams d’ordi (en gra), 2 dents d’all, 1 ceba mitjana, un porro mitjanet. Espècies: fonoll sec(1/2 cdt.), llevat de cervesa (2 clld), herbes provençals (1culld), pimentó dolç (1/2), pebre negre mòlt (1/2 clldt), sal.  50 grams formatge ratllat, 100 grams pa ratllat, 2 ous mitjanets, oli d’oliva.

1)     Primer de tot, el dia abans posem l’ordi en aigua unes 4 hores (o més)
2)    Coem l’ordi durant una horeta en aigua bullint
3)    Piquem bé la ceba, el porro, l’all, la carbassa (a daus petits).
4)    Fregim en una cassola la ceba i després l’all, hi afegim el porro i la carbassa, una mica d’aigua, i les espècies. Remenem bé. Tapem i coem a foc lent moolt baix durant una mitja hora i anem remenant. La finalitat és que la carbassa quedi tova. En aquest punt aturem la cocció.
5)    Ara fem un puré amb els cigrons i l’ordi. Ho podem fer amb una forquilla o bé amb un dormí.
6)    Barregem les verdures d’abans aixafades junt amb el puré. Salpebrem
7)    Hi afegim els ous, el formatge, el pa ratllat, el llevat de cervesa i remenem bé. Treballem fins aconseguir una massa òptima per treballar i fer boletes de croquetes. Si volem espessir afegim pa ratllat i si volem alleugerir afegim aigua.
8)    I ara farem un sofregit per a les mandonguilles.
9)    Primer fregirem les mandonguilles i les apartarem. Un sofregit amb ceba, pebrot, pastanaga i tomàquet i ho fem sofregir uns 35 minuts. Els últims 5 minuts hi afegim les mandonguilles. Si volem hi podem afegir una picadeta o bé daus de patata, pastanaga o pèsols.

Un detall, aquest cop m’han quedat molt toves, caldria aportar-hi més pa ratllat per tal d’espessir la massa. Igualment han resultat molt bones.

Bon profit!


la majoria d'ingredients

les verdures totes tallades

l'ordi en remull

el coem una horeta

ceba



porro


pastanaga i aigua

i les espècies... 

les herbes provençals

el pebrot

fa una oloreta ...

i ara el puré d'ordi i cigrons


tot be aixafat

barregem les dues masses

pa ratllat



el formatge ratllat, els ous...

reposar a nevera i ...

a fer les boletes


enfarinar-les bé

fregir-les i apartar-les



fem el sofregit que serà la salsa ...




una picadeta d'all, julivert i ametlla

ja les tenim a punt!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!