Dificultat
|
Molt Fàcil
|
Temps
|
20’
|
Cost per ració
|
3,50€
|
Aquesta recepta me la va explicar la tieta dels meus fills. Gràcies tieta Dolors. I avui l'he tornat a recuperar després de forces anys, un xic millorada però conservant la recepta bàsica.
Ingredients per unes 4 persones: 12 talls de llom (tres talls per persona) per
fer a la planxa, 4 iogurts grecs, 100 grams d’ametlla (en diferents versions,
ametlles senceres, farina d’ametlla, ametlla granulada...). Oli d’oliva, sal i
pebre blanca
1) En
una paella amb un bon raig d’oli d’oliva fregir els lloms salpebrats i
reservar. Millor que quedin marcats i no excessivament cremats, són més bons tendres.
2) En
la mateixa paella abocar-hi les ametlles picades al gust, més granulada o amb
trossos més grans, jo primer tiro les ametlles picades al morter, després la
granulada i finalment la farina d’ametlla que li dona cremositat. Quan està
enrossit ...
3) Quan
les ametlles estiguin fetes (uns 5 minuts) abocar-hi el iogurt i barrejar bé
(uns 5 minuts més) Tot agafarà un color torrat molt bonic.
4) En
aquest punt abocar-hi els talls de llom. Escalfar uns minuts i servir. Es fa molt ràpid,vde fet, és un tall per fer just abans de menjar.
Recepta origen de Maria Dolors Mulet Mas de Sant Climent de Llobregat (tieta dels meus fills)
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
fregim el llom |
![]() |
fregim les ametlles |
![]() |
hi afegim el iogurt |
![]() |
i finalment escalfem amb el llom |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!