Menú

2 de set. 2016

Llom amb crema d'ametlles







Dificultat
Molt Fàcil
Temps
20’
Cost per ració
3,50€

Aquesta recepta me la va explicar la tieta dels meus fills. Gràcies tieta Dolors. I avui l'he tornat a recuperar després de forces anys, un xic millorada però conservant la recepta bàsica.



Ingredients per unes 4 persones:  12 talls de llom (tres talls per persona) per fer a la planxa, 4 iogurts grecs, 100 grams d’ametlla (en diferents versions, ametlles senceres, farina d’ametlla, ametlla granulada...). Oli d’oliva, sal i pebre blanca 


1)     En una paella amb un bon raig d’oli d’oliva fregir els lloms salpebrats i reservar. Millor que quedin marcats i no excessivament cremats, són més bons tendres.
2)    En la mateixa paella abocar-hi les ametlles picades al gust, més granulada o amb trossos més grans, jo primer tiro les ametlles picades al morter, després la granulada i finalment la farina d’ametlla que li dona cremositat. Quan està enrossit ...
3)    Quan les ametlles estiguin fetes (uns 5 minuts) abocar-hi el iogurt i barrejar bé (uns 5 minuts més) Tot agafarà un color torrat molt bonic.
4)    En aquest punt abocar-hi els talls de llom. Escalfar uns minuts i servir. Es fa molt ràpid,vde fet, és un tall per fer just abans de menjar. 

Recepta origen de Maria Dolors Mulet Mas de Sant Climent de Llobregat (tieta dels meus fills)

Bon profit!





els ingredients


fregim el llom


fregim les ametlles



hi afegim el iogurt







i finalment escalfem amb el llom



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!