divendres, 29 de juliol de 2016

seitons marinats vermut

Dificultat
mitjana
Temps de congelació
2 dies
Temps de maceració
4 hores
Temps de preparació
15’
Cost x ració
1,5€

Ingredients per unes 4/5 persones:  mig quilo de seitó fresc, mig litre de vinagre de vi (si és de vi blanc millor), sal (una cullerada de postres), oli d’oliva de bona qualitat, all i julivert ben trinxats, pebre vermell (una cullerada de postres), mitja llimona (opcional)

1)     Primer de tot demanarem a la peixateria que ens netegin els seitons deixant-los sense espines i nets.
2)    Els preparem per congelar-los (això ho fem per aquell bitxo, l’anisakis), primer els posem en un bol amb aigua molt freda i glassons de gel una estoneta (uns 15/20 minuts). Així fem que surti la sang i canviïn de color, s’emblanquinen. Passada aquesta neteja els traiem de l’aigua (escórrer bé)  i els posem en un taper i els deixem al congelador durant un parell de dies.
3)    Passats els dos dies els descongelarem, com? Jo els passo per aigua i els deixo escórrer. Mentre s’escorren preparo el vinagre.
4)    Poso en un bol o un pot el vinagre, la sal i el suc de mitja llimona
5)    I vaig posant en un taper capes de seitons ben nets i plans i cobrint-los amb el preparat de vinagre i sal. Que tots quedin ben coberts.
6)    Els deixo a la nevera reposar unes 8 hores, tot i que en això hi ha diverses teories, podríem concloure que el mínim serien unes 4 hores i màxim unes 9/10 hores. Si es volen deixar més temps podem afegir al vinagre aigua i els podrem deixar d’un dia per l’altre. En tot cas, cal controlar el temps.
7)    Els traiem de la nevera, trinxem all i julivert i...
8)    Posem els seitons en una safata en capes i anem posant-hi all i julivert i oli d’oliva generosament i, opcionalment pebre vermell. Els podem servir immediatament o deixar a nevera un parell d’hores (o més) abans de servir. 

Podem acompanyar amb unes bones olives.
Bon profit !

els ingredients

amb gel


anem a marinar-los amb vinagre, sal i llimona

tots ben coberts i a reposar a la nevera


i ara amanir amb all, julivert i oli d'oliva


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!