Menú

1 de jul. 2016

crema freda de porros (o vichyssoise)



Dificultat
Fàcil
Temps
1h.’
Cost per ració
0,80€

Ingredients per unes 4/5 persones: uns 4 porros grandets, 4 patates mitjanetes, 1 litre i mig de brou o aigua, 200 ml de nata líquida per cuinar, pebre blanc, oli d’oliva, uns daus de mantega, sal.
Per decorar: unes virutes de pernil salat, o unes virutes de porro fregit cruixent, o unes torradetes, ...

1)     Primer de tot netegem bé els porros, traiem la part verda i el cap. Aprofitarem només la part blanca. Els tallem a lo llarg i passem per l’aixeta perquè solen tenir sorra. Els tallem a rodanxes
2)    En una olla hi posem oli d’oliva i mantega i sofregim els porros uns 5 minuts o més a foc lent procurant que no s’enrosseixin massa.
3)    Mentre, tallem les patates com si féssim estofat, trencant-les perquè deixin anar tot l’almidó durant la cocció.
4)    Anem remenant els porros al foc. Hi afegim les patates tallades i coem uns minuts perquè enrosseixin.
5)    Hi afegim el brou calent, salpebrem al gust i deixem coure mitja hora.
6)    Aturem el foc, passem el turmix i deixem refredar
7)    Desem a la nevera (o tota una nit o almenys un parell d’hores)
8)    Traiem de la nevera, hi afegim la crema de llet i servim amb la decoració que vulguem

Bon profit!


els ingredients

posem mantega i oli a escalfar

tallem els porros ben nets

i els sofregim suaument


hi afegim les patates

i cobrim amb el brou


triturem i deixem refredar a nevera


hi afegim la crema de llet i remenem bé




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!